08 mart. 2019 | 08:07

Galaxy S10 vine cu o luminiță deranjantă, dar Samsung insistă că nu e un defect

VIDEO ACTUALITATE

În teorie, utilizarea unui smartphone în 2019 nu necesită parcurgerea manualului din cutie. Dacă îți cumperi însă un Samsung Galaxy S10, ar fi însă bine să citești cartea cu pricina pentru a nu te speria de o luminiță din partea de sus a ecranului.

Samsung Galaxy S10 este unul dintre cele mai bune smartphone-uri din piață, indiferent dacă optezi pentru varianta standard, versiunea Plus sau Galaxy S10e. Asta nu înseamnă însă că vorbim de un gadget perfect, fără ”chichițe”. Printre acele particularități deranjante, se numără un detaliu estetic care s-ar putea să te facă destul de paranoic în privința calității construcției noului telefon.

Dacă ai reușit să-ți cumperi sau să testezi un Galaxy S10 pentru o perioadă de timp mai îndelungată, s-ar putea să fi observat o luminiță de culoare albă care clipește în partea de sus a ecranului într-un mod destul de ciudat. Nu se întâmplă tot timpul și, la prima vedere, s-ar putea să-ți fie greu să identici o regulă.

Conform celor de la Sammobile, luminița agresivă nu reprezintă un defect de fabricație și nici o scăpare din partea producătorilor. În schimb, conform manualului cu care este livrat telefonul, e acolo ca să-ți facă o favoare.

Scopul său, deși s-ar putea să te deranjeze inițial, are legătură cu semnalizarea poziției exacte a senzorului de proximitate. Pentru că nu mai are o ramă ostentativă în partea de sus, telefonul vrea să te ajute să știi care este partea pe care trebuie să o pui în dreptul urechii pentru ca ecranul să se închidă atunci când vorbești la telefon. Tocmai din acest motiv, nu începe să clipească decât în momentul în care primești un apel sau pe parcursul unei conversații.

Toate aceste detalii sunt menționate în manualul telefonului, dar având în vedere că fiecare dintre noi știe cum să țină un telefon la ureche, este greu de crezut că luminița cu pricina nu îți semnalizează o problemă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele