FOTO Dacia de pe vremea lui Ceaușescu care i-a lăsat mască pe britanici

FOTO Dacia de pe vremea lui Ceaușescu care i-a lăsat mască pe britanici
Andrei Simion
Andrei Simion
10:19 03.09.2019

Nu mai e o surpriză că Dacia a ajuns peste tot, în toate formele ei. Dar e o surpriză să vezi o Dacia pe drumurile vestice, în prezent. Însă s-a întâmplat. Și s-a întâmplat chiar în Marea Britanie, pe o autostradă. „Furia albă” merge fără probleme printre BMW, Tesla și alte mașini moderne.

Imaginile de mai jos intră lejer în categoria „Poza zilei”. O Dacia break albă, cu o scară deasupra, merge fără probleme pe autostrada M25 din Marea Britanie. Aceasta e și centura orașului Londra.

Dacia break Marea Britanie

Dacia break Marea Britanie

Dacia 1300 din imagini e unul dintre modelele produse înainte de ’90, când pe străzile din România doar așa automobile vedeai. După cum vezi și în poze, mașina este folosită de un român întreprinzător care montează antene satelit pentru acces la televiziuni românești. E, totodată, cea mai bună promovare pe care a găsit-o.

Dacia a ajuns și la New York, ba chiar a făcut și-o călătorie istorică

Eduard Palaghiță e un român care și-a făcut un renume din dragostea pentru Dacia. În New York, a importat două astfel de modele, alături de alte două Renault 12.

În 2017, Palaghiță a stabilit și un record deloc mărunt pentru Dacia. În 10 zile, la volanul mașinii, el a parcurs 4.000 de kilometri între coasta de est și coasta de vest pe Route 66, celebrul drum care conectează cele două părți ale Americii.

Despre popularitatea pe care a câștigat-o cu mașina prin New York, el a spus că oamenii sunt mirați de ea. „[…] o admiră, pentru că vine dintr-o zonă a lumii cu o cultură diferită. În Manhattan (New York – n.r.), toți își fac poze cu ea, așa s-a întâmplat și pe Broadway, la festivalul românilor, unde a devenit centru de interes”, a afirmat Palaghiță.

În 2018, a trecut și printr-un moment mai bizar cu Dacia lui. El a scris atunci pe Facebook c-a fost oprit de un polițist curios. „Voia să se uite la mașină, am stat de vorbă cu el vreo 15 minute”, a explicat românul într-un comentariu. „Era un italian, a zis că vedea mereu dacii când era copil si m-a întrebat cum de am adus-o aici. […] i-am arătat mașina, mai era puțin și făceam schimb”, a mai spus acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI