Forza Street va aduce populara franciză de pe Xbox, pe mobile

Forza este una dintre cele mai importante proprietăți intelectuale din portofoliul Microsoft, iar gigantul din Redmond vrea să o aducă pe mobile prin intermediul Forza Street.

Gamingul pe iPhone și Android nu mai poate fi neglijat de mult timp de către creatorii de jocuri. Indiferent cât de multă încredere ai avea în console precum PlayStation, Xbox sau Nintendo Switch, trebuie să accepți faptul că o mare parte din gameri optează pentru sesiuni concentrate de gaming în tren sau autobuz, de câteva minute. Din acest motiv, există Super Mario Run pe telefoane.

Microsoft a decis să folosească telefoanele mobile ca un mijloc de marketing prin lansarea jocului de tip free-to-play intitulat Forza Street. Acesta este disponibil momentan doar pe Windows 10, dar ar trebui să nu dureze mai mult de câteva luni până când va ajunge pe Android și iPhone.

Forza Street este publicat de Microsoft, dar a fost realizat de Turn 10 Studios, o companie a gigantului din Redmond. Noul joc va fi primul din franciză care va fi disponibil pe alte platforme decât Xbox sau PC. Din acest motiv, succesul său este obligatoriu. Altfel, ar putea să strice încrederea gamerilor în franciză, iar Microsoft ar putea să piardă mai mult decât să câștige din lansarea sa.

Conform celor de la Engadget, Forza Street este o reinterpretare a unui joc existent intitulat Miami Street. Ideea este că vei putea participa în curse de mai puțin de un minut și te vei putea ancora în campanii complexe care îți vor aminti de seria originală de jocuri sau de Need For Speed. Vei începe să colectezi mașini după un anumit număr de curse câștigat și vei dobândi diverse embele de Xbox Live.

Sistemul de control al jocului este unul cât se poate de simplu. Ții apăsat degetul pe ecran pentru a accelera și îl iei de pe ecran pentru frână. Un al doilea buton va putea fi folosit pentru activarea boost-ului, când îl vei dobândi în joc. Ca să înțelegi mai bine despre ce este vorba, aruncă o privire pe trailerul de mai sus.

Alexandru Puiu
08:45 16.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video