10 apr. 2019 | 08:39

Facebook schimbă regulile pentru profilurile memoriale, dedicate celor decedați

ACTUALITATE
Facebook schimbă regulile pentru profilurile memoriale, dedicate celor decedați

Facebook a inclus din 2015 posibilitatea transformării în profiluri memoriale a paginilor care aparțineau unor persoane decedate. Acum, funcția cu pricina beneficiază de o actualizare.

În momentul în care un prieten sau un membru al familiei deceda, profilul său de Facebook era transformat într-un profil memorial. În acest scop, oricine putea raporta profilul cu pricina la Facebook. Din acel moment, dacă nu ar fi fost numit în prealabil un administrator al contului, nimeni nu se mai putea autentifica pe profilul respectiv. Rămânea activ doar pentru ca diverse persoane să-și posteze gândurile acolo și să-și exprime condoleanțele.

Asta se întâmpla pe fluxul principal al persoanei decedate. De acum înainte însă, cei de la Facebook vor crea o secțiune separată pe acea pagină intitulată Tributes. Ideea este ca Timeline-ul utilizatorului să rămână în stadiul în care era înainte să moară.

Dacă vrei ca profilul tău de Facebook să nu fie blocat după ce nu mai ești, ar fi bine să stabilești un contact de moștenire sau Legacy Contact. Am explicat întregul proces în acest articol. În cazul în care există o astfel de persoană, va putea modera ce se întâmplă în secțiunea Tributes a profilului persoanei decedate. Va putea restricționa cine poate să posteze acolo și cine poate vedea postările respective. Eventual, dacă este de părere că anumite postări sunt nepotrivite, le poate șterge.

Contactele de moștenire mai au posibilitatea să schimbe poza de profil a unei persoane sau imaginea de copertă. Anumite postări pot fi agățate la începutul fluxului. În plus, pot răspunde la cereri noi de prieteni, dar nu pot șterge persoane din lista de prieteni, nu pot citi mesajele primite și nici nu pot efectua cereri noi de prietenie.

Doar un membru al familiei sau un prieten al unei persoane poate cere celor de la Facebook să transforme un profil într-unul memorial.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele