Aplicațiile care ar putea face pentru copiii români mai mult decât școala

Aplicațiile care ar putea face pentru copiii români mai mult decât școala
16:48 28.10.2019

Copiii vor putea să învăța mai bine ce înseamnă economisirea banilor cu ajutorul mai multor aplicații care urmează să fie dezvoltate.

Educația financiară la noi în țară nu este una foarte bună, în unele cazuri, nici măcar în ceea ce îi privește pe mulți adulți. Când vine vorba de copii, aceștia nu prea au, de multe ori, de unde să învețe cum să-și administreze banii. În acest sens, vor fi utile aplicațiile la care s-au gândit 150 de studenți viitori programatori.

În cadrul Universității Politehnica din București, tinerii s-au străduit să găsească cele mai bune soluții financiare care le vor fi extrem de utile și copiilor, și adulților.

Economisirea banilor, mai ușoară ca niciodată prin niște aplicații

Cei 150 de studenți de la Politehnică au venit cu mai multe idei menite să-i ajute pe utilizatorii de telefoane să capete o educație financiară mai bună, fie ei copii sau adulți.

Printre aceste aplicații se numără și una menită să-i educe din punct de vedere financiar atât pe elevii din școala generală, cât și pe cei care deja au ajuns la liceu. Pe lângă faptul că aplicația le va permite să economisească mai ușor banii, tinerii vor învăța și termeni financiari care le vor permite să înțeleagă mai ușor cum funcționează sistemul financiar. Vor afla ce înseamnă un credit, o dobândă sau un cont de economii, de exemplu.

Astfel, aceștia vor putea învăța tehnici legate de economisirea sau administrarea banilor dintr-o serie de aplicații.

O altă aplicație este destinată adulților și îi ajută pe investitori să determine cel mai bun moment pentru a cumpăra sau vinde acțiuni. Face asta prin metode mai diferite: în funcție de postările de pe rețelele sociale ale directorilor companiei, de exemplu.

Totuși, în cadrul acestui eveniment, studenții au venit doar cu ideile inițiale, în cadrul unui maraton de 72 de ore. Aceștia au prezentat prototipurile în fața a cinci companii care îi vor ajuta în următoarele șase luni să scoată produsele pe piață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Digi24
Etichete: