24 oct. 2019 | 11:05

De ce iPhone 11 a ajuns să fie un succes pentru Apple

ACTUALITATE
De ce iPhone 11 a ajuns să fie un succes pentru Apple

iPhone 11, vârful de gamă al celor de la Apple, se bucură de un succes răsunător pe piața din Europa după mai bine de o lună de la lansare. Americanii se bucură de cifrele de pe continent, dar nu același lucru pot spune despre America.

iPhone 11, 11 Pro si 11 Pro Max sunt ultimele modele lansate de cei de la Apple. Apărute în luna septembrie, telefoanele se vând ca pâinea caldă în Europa, semn că Apple încă mai poate stârni interesul utilizatorilor.

Cifrele Kantar arată că noua serie de telefoane premium de la Apple i-a ajutat pe americani să crească numărul utilizatorilor de iOs în toate piețele în care e prezentă. Cine pierde de pe urma acestui succes? Android, evident. Dar nu o face acum.

Pentru că sistemul de operare e încă pe primul loc, departe de iOS.

iPhone 11, succes uriaș pe piața din Europa

Dintre toate cele trei modele lansate de Apple în luna septembrie, cel mai bine se vinde modelul iPhone 11. E, de altfel, și cel mai ieftin model al noii serii. Dar nu foarte ieftin, comparativ cu ce oferă concurența.

Asta se poate vedea din creșterea cotei de piață a sistemului iOs în principalele țări din Europa – Germania, Franța, Spania, Italia și Marea Britanie. iPhone 11 se poate dovedi, așadar, un pariu câștigător, în ciuda faptului că e considerat un telefon „de bogați”.

iPhone-11 vanzari Europa

 

În acest moment, cota de piață a Android nu a scăzut sub 80% nicăieri în Europa. Dar iOs vine tare din urmă.

În China, spre exemplu, iPhone 11 s-a vândut de două ori mai bine decât precedenta serie iPhone XS. Iar în America, acasă, americanii au pierdut două procente din cota de piață.

În 2020, e așteptat primul iPhone 5G. Unii analiști s-au temut că lipsa unui modem 5G de pe telefoanele de anul acesta va fi o problemă. Acum vedem că nu e cazul.