Mercedes, acuzată că a falsificat testele de poluare. Ce model este vizat

Mercedes, acuzată că a falsificat testele de poluare. Ce model este vizat

Daimler, proprietara Mercedes-Benz, este suspectat că a trișat la testele emisiilor poluante cu un software prin care le manipulează. Evident, compania se apără și spune că se trag prea repede concluzii negative.

După scandalul Dieselgate de la Volkswagen, ies la iveală (abia acum) suspiciuni și în ceea ce privește Daimler, mai exact, Mercedes. Modelele GLK 220 CDI sunt suspectate că ar fi avut, în perioada 2012 – 2015, montate softuri prin care au fost manipulate testele emisiilor poluante. Clasic și banal și cred că deja te-ai obișnuit până acum cu astfel de vești. Era oricum evident că nu doar Volkswagen a fost singura companie „malefică”.

Ancheta autorităților germane de reglementare vizează în jur de 60.000 de modele GLK 220 care ar fi fentat testele emisiilor poluante. La nivel global, Daimler a rechemat în service nu mai puțin de 700.000 de mașini Mercedes. Asta înseamnă aproape 9% din totalul unităților dintr-o gamă.

Ai fost păcălit, dar Mercedes spune că n-ai de ce să-ți faci griji

Cifra este alarmantă, dar Daimler/Mercedes te liniștește și vrea să te facă să crezi că presa face din țânțar armăsar.
Informația a picat ca o bombă (sau nu?) dată de publicația germană Bild am Sonntag, deci chiar în țara de origine a companiei.

Acel soft ar fi fost instalat și utilizat doar în timpul testelor. Ulterior, a fost înlăturat în timpul actualizărilor efectuate de Daimler.

„Acuzaţia că am dorit să ascundem ceva prin rechemarea voluntară în service este incorectă”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei.

Totuși, funcționalitatea software-ului pare să fi rămas la fel. GLK ar fi redus emisiile de oxizi de azot în timpul testelor guvernamentale, dar depășesc limita admisă în condiții reale de condus.

Daimler a declarat că va „coopera pe deplin” cu autoritățile de reglementare și că „va revizui evidențele”. E puțin probabil că aceste suspiciuni se vor transforma într-un scandal de tipul Dieselgate, dar va suporta consecințele în cazul în care suspiciunile se vor dovedi incriminatorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: engadget