Dai cu cardu’ la piețar să-ți iei ceapă și mărar: unde plătești în București fără cash

Dai cu cardu’ la piețar să-ți iei ceapă și mărar: unde plătești în București fără cash

Dacă erai fericit că-n Sibiu se poate plăti cu cardul la piață, poți să fii și mai fericit când afli că se poate și în București. Două dintre locuri sunt Matache și Domenii.

Asociația Administratorilor de Piețe a implementat în București sistemul de plată cu cardul la piață. Astfel, Capitala se alătură orașelor ca Sibiu, Galați și Iași. De la finalul lui octombrie, folosirea cardului ca modalitate de plată este posibilă în piețele Matache și Domenii. Dar aici e loc de-o mențiune.

Sezonul agricol este pe final, pentru București, astfel că montarea POS-urilor va fi reluată din primăvara lui 2020. Rezultate spectaculoase au fost înregistrate la Sibiu. Numărul solicitărilor de montare de POS-uri s-a dublat. Astfel, unii dintre producători au anunțat că vor folosi aparatele și în extrasezon.

Pentru București, proiectul e dezvoltat în colaborare cu Mastercard și Patria Bank. Și, deocamdată, doar în sectorul 1.

Demersul în digitalizarea piețelor a fost făcut în 2015

În total, 86 de POS-uri au fost montate în patru piețe din România, de la demararea proiectului, în iunie. În cele cinci luni de implementare, numărul tranzacțiilor s-a triplat. Decizia de a introduce plata cu cardul în masă vine după un experiment făcut de Mastercard. Compania a început în 2015 cu un proiect pilot în Piața Hala Traian din București.

„[Clienții] au înțeles importanța plăților electronice și modul în care acestea ne pot simplifica viețile, devenind un mijloc de economisire, dar și un excelent instrument pentru creșterea vânzărilor.  Ne bucurăm să fim alături de ei și suntem convinși că lansările din piețele Matache și Domenii vor înregistra același succes.”
Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România

Studiile europene arată că România este pe ultimul loc la consumul de fructe și legume proaspete. În același timp, există o preocupare constantă de îmbunătățire a alimentației locuitorilor de la oraș și dorința de comercializare a produselor proprii artizanale din partea producătorilor locali. Pentru că suntem pe finalul sezonului agricol 2019, implementarea plății cu cardul în celelalte orașe mari din România va fi reluată în primăvara anului 2020, în funcție de disponibilitatea și înțelegerea autorităților locale.

Etichete: