Noua Dacia, deja în teste? Ce mașină ar pregăti Renault în România

Noua Dacia, deja în teste? Ce mașină ar pregăti Renault în România

O nouă mașină Dacia se află în teste pe străzile din România, iar acest model ar trebui să se dovedească a fi unul foarte popular în rândul românilor.

SUV-urile sunt cele mai populare mașini de pe glob. Acesta este și unul dintre motivele pentru care Dacia Duster se bucură de un asemenea succes. Totuși, cea mai nouă tendință la nivel mondial este SUV-coupé, iar Renault pregătește un astfel de model de Dacia.

În luna mai, pe internet a apărut un prototip camuflat ce a fost surprins în timpul unor teste de off-road, iar apoi a fost văzut un alt prototip ppe drumurile din județul Dâmbovița, dar și pe Autostrada A1, în direcția Titu, locul unde se află specialiștii de la Dacia de la Renault și unde pot testa prototipurile viitoarelor modele.

Cum ar putea arăta prima Dacia SUV-coupé

Așadar, în imagini putem vedea ce prototip dezvoltă Renault. Prototipul în cauză are atașat un dispozitiv de măsurare a emisiilor de carbon și vizează măsurarea noxelor conform normei RDE, adică Real Driving Emissions. Acest test va trebui să le ofere clienților valori de consum mai apropiate de realitate, față de cele realizate în laborator.

Totuși, ce nu putem știi sigur este dacă acest model va fi unul Dacia sau unul Renault. Unele informații din trecut sugerau că firma franceză ar vrea să construiască viitorul Renault Arkana în România. Acesta fiind primul SUV-coupé al mărcii franceze. În același timp, modelul ar putea fi Dacia Super Duster. Compania a lansat deja acest model în Coreea de Sud, sub marca Samsung.

În orice caz, fie că e Dacia sau Renault, ne putem aștepta să vedem pe piață mașina de serie rezultată din dezvoltarea acestui prototip în termen de maximum trei ani. Dacă prototipul este într-o fază avansată a testării, așa cum este cazul aici, nu este exclusă lansarea modelului de serie în 2020.

Citește și:
Sursa: Auto-Bild