Cum arată Dacia Duster care urcă munți și e superbă chiar și în oraș

Cum arată Dacia Duster care urcă munți și e superbă chiar și în oraș
Sursa foto: Andrus Ciprian alias „cipriany” / Deviant Art
14:54 22.07.2019

Popularitatea Dacia e confirmată uneori de cum o văd fanii. Duster, de exemplu, a fost transformată în atât de multe moduri, încât speri că Renault va aplica unele idei. Așa e cazul și acum cu un model capabil să urce munți, să treacă peste orice problemă, să ajungă pe orice drum, dar și să arate bine în oraș.

Dacia Duster arată decent, dar poate fi o cu totul altă mașină, dacă o personalizezi un pic. Niște vopsea la praguri, oglinzi în altă nuanță de culoare sau chiar lumini suplimentare. Un astfel de model, sigur, ar costa mai mult, iar Dacia a obișnuit cu prețuri mici. Totuși, asta nu oprește imaginația celor care apreciază mașina. Așa e și cazul acum.

Dacia ar trebui să aibă acest model de colecție

Dacia Duster concept
Andrus Ciprian alias „cipriany” / Deviant Art
Dacia Duster concept
Andrus Ciprian alias „cipriany” / Deviant Art

Renault a creat deja o Dacia Duster Black Collector. Sunt doar 500 de unități produse și vânzarea începe în septembrie 2019. Cum ar fi însă dacă s-ar apuca această companie să producă niște unități exclusiviste pe baza conceptelor de la fani. Nu putem spera la toate, cum ar fi un Duster în trei uși, dar măcar modelul actual să fie altfel.

De exemplu, Andrus Ciprian și-a imaginat un Duster „dur”. E pregătit de munte, de mare, dar și de oraș. Are lumini suplimentare, anvelope pe măsură și, per total, e un autoturism care îți dă senzația că rezistă la orice.

Dacia Duster concept
Andrus Ciprian alias „cipriany” / Deviant Art
Dacia Duster concept
Andrus Ciprian alias „cipriany” / Deviant Art

„Proiectul Dacia Duster s-a născut de la ideea simplă că există o nevoie în lume pentru un 4×4 ieftin, confortabil și robust, o categorie care până acum duce lipsă de modele potrivite”, afirmă creatorul acestui concept de SUV robust. „[Cei care vor o mașină care le reflectă statutul social] vor și o mașină puternică și de încredere, versatilă și capabilă să reziste fenomenelor meteo și condițiilor dificile și variate”, completează acesta pe profilul său de pe Deviant Art.

Un Duster pentru orice sarcină ar fi un SUV perfect

Duster e un SUV cu preț de sub 20.000 de euro. Ba chiar e și mai ieftin, dacă limitezi anumite opțiuni. Totuși, poate beneficia de-o motorizare puternică să fie mai aproape de conceptul de mai sus. Astfel, poate avea un motor 4×4 de 150 de cai putere. Ar fi de bun-simț cât să te ajute pe orice drum.

Cât despre ediții limitate, producătorul are deja Duster în ediție Techroad. Nuanța de roșu o face o mașină agreabilă atât în oraș, cât și pe câmpurile patriei sau în munți. Partea și mai bună e că acea ediție limitată poate fi un punct de pornire pentru un concept mai agresiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI