Veste proastă pentru Dacia: cum a depășit-o Ford cu producția

Veste proastă pentru Dacia: cum a depășit-o Ford cu producția
Sursa foto: Dacia / Facebook

Craiova și Mioveni sunt orașele care găzduiesc aproape toată industria auto din România. Iar Ford, respectiv Dacia, sunt cele două branduri emblematice pentru piața din România. Acum avem câteva cifre pe piața din România, când vine vorba de producție. Asta după ce Ford Puma a fost anunțat oficial că intră în producție.

Asociația Constructorilor de Automobile din România a comunicat cifrele de producție pentru România în primele nouă luni din an. Dacia și Ford sunt cei doi producători care își dispută locul întâi pe piața locală.

Trebuie menționat însă că, la un anumit nivel, Dacia încă e lider, doar că ultimul anunț Ford ar putea schimba lucrurile.

Câte mașini au produs Dacia și Ford în România

În septembrie 2019, au fost produse în Romania 37.153 de autoturisme. Dintre acestea, 29.569 au fost produse de Dacia la Mioveni și 7.584 de unități au fost produse de Ford în Craiova.

În ceea ce privește bilanțul pe primele nouă luni, Dacia stă excelent cu Duster, dar nu cu celelalte modele.

  • Dacia Duster – 194.810 unități
  • Ford EcoSport – 97.063 unități
  • Logan – 25.201 unități
  • Sandero – 25.193 unități
  • Logan MCV – 12.545 unități

Compania românească a produs însă și 20.092 de caroserii produse local și livrate în Algeria.

Cifrele la care trebuie să fii atent sunt că EcoSport a fost produs în mai multe unități decât toate celelalte modele Dacia, în afară de Duster. Duster e, totodată, unul dintre cele mai căutate SUV-uri, după cum o arată și cifrele recente pe vânzări în Europa.

În ceea ce privește strategia Ford, tocmai a anunțat că începe producția pentru Puma. Conform datelor oficiale comunicate de companie, modelul Puma va putea fi cumpărat în versiunea EcoSport cu 110-111 g/km emisii CO2 și un consum de 4,2 litri la 100 kilometri. Totodată, există și versiunea EcoBoost Hybrid cu 99 g/km emisii CO2 și consum de 4,3 l/100 km.

Printre variantele speciale se numără Puma ST-Line inspirat din gama Ford Performance şi varianta Ford Puma Titanium X. Aceasta din urmă a fost prezentată pentru prima dată în septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt, Germania.

Citește și:
Sursa: ACAROM