Dacia Duster te face mândru că ești român: cum s-a vândut în comparație cu Volkswagen și Renault

Dacia Duster te face mândru că ești român: cum s-a vândut în comparație cu Volkswagen și Renault

Dacia Duster e modelul care s-a impus extrem de bine pe piața SUV-urilor de mici dimensiuni. Iar Dacia demonstrează, încă o dată, că poate fi un brand de țară extrem de bun.

Dacia Duster se bate pe piața SUV-urilor mici cu alte modele de la producători mari precum Volkswagen și Renault, compania-mamă. Și a demonstrat că se poate impune. 2019 e al doilea an în care Duster se vinde pe toată durata celor 12 luni. Iar anul acesta a venit și cu îmbunătățiri.

Pe modelele noi a fost pus noul motor de 1,33 litri pe benzină, dezvoltat de Renault alături de Mercedes-Benz. Acesta vine, pe lângă cele două versiuni ale sale, de 130, respectiv 150 CP, și cu tracţiune faţă, cât şi 4×4.

Dacia Duster accelerează spre Volkswagen și Renault

Dacia Duster a reușit să urce, încet dar sigur, în topul vânzărilor SUV-urilor mici la nivel european. În luna septembrie, spre exemplu, au fost înmatriculate 14.444 de modele la nivel european, o creștere de peste 52% față de aceeași lună a anului trecut. Marca autohtonă e întrecută doar de modelul Tiguan de la Volkswagen și de cel Captur de la Renault.

Și Dacia are toate șansele să o ducă din ce în ce mai bine, chiar în perioada în care se pregătește să facă tranziția către electrice și hibrid. N-ar fi exclus, așadar, să avem o lansare a unui Duster hibrid anul viitor. Pentru că tehnologie există deja și a fost testată la Renault. 

Recent, modelul Duster era recomandat și de publicația Autoexpress, care prezenta mașina drept una dintre cele mai bune mașini 4×4. E în top 10, fiind depășită doar de Skoda Karoq și Volvo XC40.

„Dacia Duster nu doar că e unul dintre cele mai ieftine SUV-uri disponibile acum, dar este și una dintre cele mai ieftine mașini pe care le poți cumpăra. Interiorul e funcțional, ceea ce o să însemne mult pentru doritorii de 4×4, dar are și echipamente pe care nu te-ai aștepta să le găsești la acest nivel de preț. Ecran tactil, sistem de navigare și cameră pentru parcare, toate acestea sunt disponibil pentru echiparea Comfort și mai sus”, nota publicația britanică.

Sursa: carsalesbase.com
Sursa: carsalesbase.com
Citește și: