Volkswagen vrea să te facă să uiți de Dacia cu modele la prețuri similare

Volkswagen vrea să te facă să uiți de Dacia cu modele la prețuri similare

Volkswagen e cel mai mare producător al lumii și are multe modele premium în gamă. Dar atacă și o piață pe care Dacia stă acum destul de bine. Cea a mașinilor low-cost.

Când spui Volkswagen te gândești probabil la vreun Golf sau Passat. Dar dacă spui Volkswagen Jetta îți vine în cap modelul pe care-l vezi în multe țări din Europa. E un model care costă mai mult decât o Dacia, dar el stă la baza unui alt model low cost, care ar putea concura direct cu Dacia.

Volkswagen se pregăteșe să scoată pe piață modele electrice, dar preferă să adopte și o altă strategie și să atace piața mașinilor low cost. Acolo unde Dacia are o poziție destul de solidă. Germanii au prezentat de curând noi modele Jetta la prețuri mici, disponibile pentru piața din China.

E vorba de un SUV și două modele sedan.

De ce intră Volkswagen pe o piață în care Dacia stă bine

În China vor fi vândute trei versiuni de Jetta: VA3 – un sedan destul de rudimentar, VS5 – un SUV care aduce cu Dacia Duster, VS7 – un SUV un pic mai mare similar Seat Tarraco. În fapt, și VS5 e similar Seat Ateca, pentru că Volkswagen oricum controlează și acea marcă.

Între timp, au apărut și detalii referitoare la prețul SUV-ului Jetta VS5, primul de acest fel dezvoltat de brandul low-cost al companiei Volkswagen. Are o lungime de peste 4,4 metri și se vinde exclusiv pe piata din China. Prețul de pornire e de 11.921 de dolari. Adică mai puțin decât un Duster.

Pentru versiunea cu toate dotările, prețul se duce la aproape 16.000 de dolari, adică exact cât costă și modelul crossover/SUV de la Dacia.  Sigur că, deocamdată noile modele Jetta se vând în China. Dar dacă producătorul le aduce și în România, atunci ar putea fi  o amenințare pentru Dacia.

Jetta VA3
Jetta VS5
Jetta VS7
Jetta VA3

 

Jetta VS5
Jetta VA3
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: