Dacia, copiată de Skoda, care face un rival pentru Duster. Despre ce model este vorba

Dacia, copiată de Skoda, care face un rival pentru Duster. Despre ce model este vorba

Dacia a ajuns sursă de inspirație pentru marii producători auto și e o veste bună. Skoda are de gând să facă un rival pentru Duster Pick-up, care nu e încă nici în gama Dacia.

SUV-urile Pick-up sunt populare mai mult în SUA și în Canada, unde chiar ai nevoie de astfel de mașini off-road. Totuși, pare că „moda” traversează iar oceanul și se mută în Europa.

E surprinzător că tocmai Dacia are de gând să transforme Dusterul obișnuit într-un Pick-up, dar ar putea fi util pentru românii care vor o mașină bună pentru cărat lucruri, dar nu-și pot permite un camion sau un buldozer.

Dacia, sursă de inspirație pentru Skoda

dacia duster pickup

Dacia Duster Pick-up ar fi, cumva, soluția de compromis pentru ei, dar , se pare că a ajuns și sursă de inspirație pentru alți producători. Skoda are de gând să convertească cel mai tare SUV din gama sa într-unul Pick-up.

Este vorba despre modelul Skoda Kodiaq, care este mult mai impunător decât SUV-ul românesc. De fapt, Duster nici nu se poate compara cu un Kodiaq, dar mașina noastră a reușit să-i seducă pe cehi. Deși, nu e vorba de mașină în sine, cât despre o strategie de marketing, așa cum e și în cazul Dacia. Compania românească nu știe dacă Duster Pick-up va avea succesul așteptat, dar măcar atrage atenția asupra actualului model. Unde găsești o reclamă mai bună de-atât?

skoda kodiaq

Dacia Duster Pick-up va deveni realitate, Skoda Kodiaq Pick-up probabil că nu

Deocamdată, Skoda Kodiaq Pick-up este la stadiul de concept și, probabil, că aici va rămâne mult timp. Compania a dat studenților la design în ingineria auto posibilitatea de a-și testa imaginația și îndemânarea digitală pentru a crea altă mașină după un model dat.

Spre deosebire de Dacia, s-ar putea ca Skoda să nu ducă în producție această versiune a lui Kodiaq, dar totul depinde de talentul studenților. La fel de bine, compania ar putea împușca doi iepuri dintr-o lovitură – să descopere tinere talente și să găsească o idee bună pentru o mașină nouă.

Citește și: