Dacia Duster, la Vatican: Papa Francisc a primit un cadou inedit de la Renault

Dacia Duster, la Vatican: Papa Francisc a primit un cadou inedit de la Renault

Îți mai aduci aminte Dusterul modificat special pentru vizita Papei în România și cu care care s-a și deplasat Suveranul Pontif? Ei bine, prietenia dintre Dacia și Vatican nu s-a oprit aici.

Când a venit în România, la vizita din Iași, Papa Francisc s-a plimbat cu un Duster special transformat în Papamobil pentru această vizită. Și se pare că i-a plăcut mult, motiv pentru care Renault a decis să întărească prietenia cu Vaticanul.

Grupul i-a făcut cadou Papei Francisc un automobil unicat, fabricat în România. Fabricat special pentru Suveranul Pontif, acesta a fost dezvoltat în România de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia.

Cum arată Papamobilul marca Dacia

Papamobilul românesc are 4,34 de metri lungime, 1,80 de metri lățime și dispune de o suprafață vitrată amovibilă și pavilion cu deschidere amplă. Pentru un acces mai ușor în mașină, garda la sol a Dusterului special a fost coborâtă cu 30 de milimetri.

Nu s-au oferit informații despre motorizarea de pe acest model Dacia, însă e posibil ca la Vatican să fi ajuns cea mai puternică opțiune, adică TCe 150. Dusterul pe care l-a primit Papa Francisc are tracțiune integrală.

„Prin această donație făcută Sanctității Sale, Groupe Renault își reînnoiește angajamentul puternic și continuu de a plasa Omul în centrul prioritățior sale.”
Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia

Automobilul unic i-a fost livrat Papei Francisc la Vatican de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România, și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

La vizita din România, desi s-a vorbit mult despre cum Papa Francisc va folosi o Dacia Duster, acesta a recurs când la un Logan, când la un model Isuzu mai mare decât un SUV Duster. La Șumuleu Ciuc, în a doua zi a vizitei, Papa Francisc a folosit acest Papamobil de la Dacia. Rămâne de văzut dacă va mai urca vreodată în el.

Citește și: