Curs BNR: curs valutar care vine cu o veste proastă în prima zi de martie

Curs BNR: curs valutar care vine cu o veste proastă în prima zi de martie
Sursa foto: Marco Assini via Flickr

Avem un curs valutar pentru 1 martie, dar dacă ai de făcut plăți în euro n-o să-ți placă. Acest curs BNR e practicat în prima zi de primăvară.

În momentul în care e comunicat un curs, e de așteptat ca în piața liberă prețurile să crească sau să scadă. Sigur, creșterile sunt mari, scăderile sunt mici. Pentru 1 martie avem un curs valutar cu euro în creștere. Din fericire, dacă se poate spune așa, alte monede scad. Nu și francul elvețian însă.

Curs BNR pentru 1 martie: la ce curs valutar cumperi euro și dolar

Acest curs BNR a fost comunicat pe 27 februarie și e valabil pentru tranzacțiile care se derulează pe 28 februarie. Pe baza acestui curs valutar îți poți face o idee despre cum se simte economia din România în raporte cu monedele puternice.

Curs BNR pentru euro: 1 euro = 4,7416 lei (în creștere cu 0,0008)

Curs valutar pentru dolar: 1 dolar = 4,1584 lei (în scădere cu 0,0007)

Curs BNR pentru francul elvețian: 1 franc = 4,1800 lei (în creștere cu 0,0066)

Curs valutar pentru liră sterlină: 1 liră = 5,5302 lei (în scădere cu 0,0020)

Ține cont că orice curs valutar comunicat de BNR trebuie luat ca un indice de referință. Casele de schimb valutar și alte entități de tip exchange practică prețuri proprii. Acest curs BNR te ajută să îți dai seama cât mai valorează un leu în comparație cu valutele mai puternice din piață.

Cum e calculat un curs BNR și de ce e un curs valutar oficial?

Orice curs este comunicat de către Banca Națională a României în fiecare zi bancară, în jurul orei 13. Acesta este valabil pentru ziua următoare, implicit pentru toate tranzacțiile care urmează să fie făcute în ziua următoare. Astfel, cel valabil pe 1 martie a fost comunicat pe 28 februarie.

Mai trebuie să știi că, pe 25 ianuarie, euro a atins cel mai ridicat nivel din istorie în faţa leului: 4,7648 lei.

Citește și: