Curs BNR: ce curs valutar ai în ultima zi din februarie la euro și dolar

Curs BNR: ce curs valutar ai în ultima zi din februarie la euro și dolar

Avem și un curs BNR pentru ultima zi din februarie. Acest curs valutar din ultima zi de iarnă calendaristică e valabil pentru tranzacțiile derulate pe 28 februarie.

Orice curs valutar comunicat de BNR trebuie luat ca un indice de referință. Casele de schimb valutar și alte entități de tip exchange practică prețuri proprii. Acest curs BNR te ajută să îți dai seama cât mai valorează un leu în comparație cu valutele mai puternice din piață.

Curs BNR pentru 28 februarie: la ce curs valutar cumperi euro și dolar

Acest curs BNR a fost comunicat pe 27 februarie și e valabil pentru tranzacțiile care se derulează pe 28 februarie. Pe baza acestui curs valutar îți poți face o idee despre cum se simte economia din România în raporte cu monedele puternice.

Curs BNR pentru euro: 1 euro = 4,7408 lei (în scădere cu 0,0209)

Curs valutar pentru dolar: 1 dolar = 4,1591 lei (în scădere cu 0,0294)

Curs BNR pentru francul elvețian: 1 franc = 4,1734 lei (în scădere cu 0,0146)

Curs valutar pentru liră sterlină: 1 liră = 5,5322 lei (în scădere cu 0,0098)

Analiștii financiari estimează o depreciere a monedei naționale în următoarele 12 luni, până la 4,8894 lei pentru un euro, în timp ce, pentru următoarele șase luni valoarea media a anticipațiilor este de 4,8055 lei, potrivit unui comunicat CFA România transmis pe 27 februarie.

Cum e calculat un curs valutar oficial și când e valabil acest curs BNR?

Cursul BNR este comunicat de către Banca Națională a României în fiecare zi bancară, în jurul orei 13. Acesta este valabil pentru ziua următoare, implicit pentru toate tranzacțiile care urmează să fie făcute în ziua următoare.

Pentru weekend, cursul e comunicat în vinerea de dinaintea celor două zile.

Citește și: