Cum schimbi limba la Facebook și traduci automat postările din alte limbi

Facebook este cea mai populară rețea socială din lume. Din acest motiv, este disponibilă în foarte multe limbi. Ține doar de tine în ce variantă îți dorești servită interfața.

Când vine vorba de limbi străine, cei de la Facebook nu au fost foarte flexibili în a-ți traduce interfața. În mod implicit, timp de câțiva ani, aplicația omonimă de pe mobil îți lua limba din sistemul de operare, o folosea in-app și nu aveai cum să o schimbi în altceva. Am întâlnit și situații în care interfața programului era corelată cu țara din care ai cumpărat telefonul sau în care te aflai când l-ai activat prima oară.

Între timp, lucrurile s-au relaxat considerabil. În continuare, Facebook își ia limba interfeței din sistemul de operare, dar este foarte simplu să o schimbi. Dacă vrei, poți avea iPhone-ul sau telefonul Android în limba română, iar interfața Facebook în engleză. Poate îți sună prea ciudat ”Îmi place” în loc de ”Like” și preferi versiunea în limba lui Shakespeare.

În orice caz, dacă vrei să schimbi limba la Facebook, intră în aplicația omonimă de mobil și accesează meniul de configurare. Pe Android este în dreapta sus, iar pe iPhone îl găsești în dreapta jos. De acolo, du-te la capătu de jos și fă un tap pe Setări și confidențialitate sau Settings & Privacy. Fă un tap pe Language sau Limba aplicației și bifează o altă limbă decât cea pe care o ai în prezent. Confirmă schimbarea.

Ca o notă de subsol interesantă, Facebook are posibilitatea să-ți traducă automat postările dintr-o limbă străină în limba ta nativă sau într-o limbă definită manual de către tine. În acest scop, tot din Setări și confidențialitate, fă un tap pe Setări sau Settings. La secțiunea Limbă sau Languages, fă un tap pe prima opțiune și alege limba dorită. În cazul în care cunoști mai multe limbi străine, accesează a treia opțiune din aceeași fereastră și bifează limbile respective, pentru ca postările scrise în română și în engleză, de exemplu, să nu fie traduse niciodată. Modificările se aplică în timp real.

Citește și: