31 oct. 2019 | 15:35

Cum să-ți eliberezi spațiul în Gmail și să scapi de ce nu ai nevoie

ACTUALITATE
Cum să-ți eliberezi spațiul în Gmail și să scapi de ce nu ai nevoie

Dacă folosești Gmail de la Google, atunci sigur știi că spațiul de stocare e limitat la 15 GB. Ei bine, poate că ai atins această limită și ai rămas fără spațiu. Ai mai jos câteva sfaturi pentru a ieși cu bine din această situație.

Ți se întâmplă des, probabil, să constați că ai mai multe email-uri necitite, poze și filmulețe stocate în Google Drive și Google Photos. Toate acestea ocupă spațiu și poate că ți s-a întâmplat să te apropii de limita de 15 GB, iar Google să te atenționeze că trebuie să renunți la ceva. Dar sunt email-uri importante sau alte fișiere pe care n-ai vrea să le ștergi.

Ei bine, există câteva soluții simple și la îndemână. Pe care ți le voi prezenta mai jos.

Cum îți faci ordine în Gmail

Pasul cel mai simplu ar fi să ștergi totul din categoria inbox. Aici e simplu: te duci în tab-ul Promotions sau Social și apeși pe coșul de gunoi. Numai că s-ar putea să mai ai pe acolo chestii de care ai nevoie. Așa că poate n-ai vrea să ștergi la grămadă.

Dar poți identifica spam-urile după adresa de email. Poți căuta în bara de căutare adresele de unde-ți vin emailuri care nu te interesează și le poți selecta pentru ștergere doar pe acelea. Astfel, eviți să rămâi fără lucrurile care chiar te interesează.

O altă metodă bună pentru a-ți curăța Gmail-ul este sortarea emailurilor în funcție de mărimea lor. În bara de căutare tastează size:10mb (sau orice mărime dorești) și îți vor apărea emailurile care conțin atașamente ce depășesc acest prag. Poți trece prin ele și poți alege ce păstrezi și ce ștergi.

După toate aceste operațiuni, vei observa, probabil, că spațiul de stocare e la fel. Asta pentru că trebuie să te duci în Trash, acolo unde găsești tot ce ai șters, și să mai dai delete încă o dată. Dacă nu faci acest lucru, nu-i nicio problemă. Conținutul din Trash se șterge automat după 30 de zile.

Dacă nici așa nu obții spațiul pe care-l vrei, înseamnă că ai multe chestii importante în Gmail. Și atunci poate ar trebui să te gândești să-ți mai cumperi spațiu. Toate informațiile le găsești AICI.