Cum prelungești viața turbinei pe BMW. 3 trucuri care te vor scuti de cheltuieli

Cum prelungești viața turbinei pe BMW. 3 trucuri care te vor scuti de cheltuieli

Mulți șoferi, fie că au BMW sau altă mașină, ajung să strice turbina de pe vehiculul lor pentru că nu cunosc câteva reguli simple.

Mai toate piesele de la mașină se uzează la un moment dat și trebuie reparate sau înlocuite. Totuși, trebuie să iei în considerare faptul că, de multe ori, chiar șoferii sunt de vină pentru aceste mici sau mari stricăciuni de pe mașinile lor.

Turbina este acea componentă a mașinii care o ajută să producă o energie mai mare. Asfel, mașinile echipate cu turbină pot accelera mai repede decât vehiculele care nu au așa ceva. Dacă această componentă a mașinii se strică, puterea motorului scade, mașina pornește mai greu și face mai mult zgomot, iar uleiul se consumă mai repede.

Trei trucuri care te vor salva de cheltuit bani cu turbina pe BMW

  1. Nu accelera mașina exagerat de tare atunci când motorul este rece. Accelerările bruște sunt unul dintre principelele motive pentru care turbinele de pe mașini se strică. Evită să accelerezi mașina prea tare pentru aproximativ cinci minute de la pornire. Astfel, îi dai timp uleiului să se încălzească în mod corespunzător.
  2. După ce ajungi în parcare, lasă motorul pornit câteva minute. Turbina, fie ea pe BMW sau pe altă mașină, funcționează la o viteză de rotație foarte mare. Totuși, după ce mașina staționează, aceasta continuă să se învârtă pentru un timp scurt, iar dacă oprești motorul, uleiul nu va mai ajunge la aceasta și se va uza mai repde.
  3. Schimbă uleiul mai des. Reviziile cât mai dese sunt și ele importante pentru prelungirea vieții turbinei. Ia în considerare faptul că uleiul este extrem de important pentru funcționarea corespunzătoare a turbinei, așa că e nevoie ca acesta să fie de calitate. Este indicată schimbarea în timp util a uleiului și a filtrelor de pe mașina ta.
Citește și:
Etichete: