26 oct. 2019 | 10:09

Cum îți faci backup la iPhone fără iTunes, pe macOS Catalina

ACTUALITATE
Cum îți faci backup la iPhone fără iTunes, pe macOS Catalina

Apple a schimbat radical modul în care interacționezi cu iDevice-uri după actualizarea la macOS Catalina. În lipsă de iTunes, trebuie să înveți din nou cum backup la iPhone.

Timp de mai bine de un deceniu, orice interacțiune cu datele de pe smartphone-ul tău Apple s-a realizat prin intermediul iTunes. Așa îți transferai câteva poze pe mobil, așa îți sincronizai contactele sau îți descărcai filmările. Între timp, lucrurile pe acest front s-au schimbat radical. În continuare poți să efectuezi un backup local la iPad sau iPhone, dar nu o vei mai face la fel ca înainte, cel puțin nu pe Mac.

Dacă ești utilizator al unor sisteme Apple și ești posesor de iPhone, trebuie să înveți cum cum se pupă cele două după tranziția la macOS 10.15 Catalina. Mecanismul nu este neapărat complicat, dar nu mai are nicio legătură cu modul în care o făceai înainte.

În momentul în care conectezi telefonul la MacBook sau iMac, trebuie să pornești aplicația Finder, din colțul din dreapta jos al barei de aplicații. După câteva momente, în partea stângă a noii ferestre ar trebui să vezi numele smartphone-ului. Apeși pe el și s-ar putea să fie nevoie să acorzi încredere. Apasă pe Trust pe laptop sau desktop și confirmă prin același buton Trust pe telefon.

Dacă vrei să efectuezi un backup în care ai toate parolele la aplicațiile de pe mobil, bifează Encrypt Local Backup și tastează o parolă prin intermediul căreia îți vei proteja copia de siguranță. Confirmă parola și apasă pe Back up now în partea dreaptă a ecanului. Așteaptă până când se va umple cercul care îți va apărea în dreptul butonului eject de lângă numele terminalului. În funcție de volumul de date de pe aparat, poate dura destul de mult. Așteaptă.

Verifică dacă backup-ul a fost efectuat cu succes printr-un click pe Manage backups. Ar trebui să-ți apară numele telefonului, data și ora exactă a backup-ului. Eventual, tot de acolo îl poți șterge.
iphone backup catalina

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele