Cum folosești TeamViewer să te conectezi la iPhone și care sunt limitările

Cum folosești TeamViewer să te conectezi la iPhone și care sunt limitările

În cazul în care îți dorești să oferi suport unui prieten care este utilizator de iDevice-uri, ar fi bine să înveți cum folosești TeamViewer să te conectezi la iPhone.

S-ar putea să folosesc TeamViewer de când a apărut pentru a ajuta prieteni și cunoștințe când vine vorba de suport tehnic. Inițial, a fost disponibil doar pe PC-uri și Mac-uri. Ulterior, a ajuns să fie disponibil pe Linux, iar de câțiva ani, te-ai putut conectat de pe telefon sau tabletă la un laptop sau desktop.

Când vine însă vorba de a oferi suport tehnic prin conectarea la un telefon de pe laptop, situația se complică. iOS și Android nu sunt atât de flexibile în privința unor aplicații terțe care să faciliteze interacțiunea de la distanță cu fiecare colțișor al sistemului de operare. De curând însă, situația a devenit însă un pic mai simplă, prin lansarea TeamViewer QuickSupport și a ultimelor versiuni de iOS.

Dacă vrei să înveți cum folosești TeamViewer să te conectezi la iPhone, trebuie să ai în vedere că nu vei putea controla ce se întâmplă pe ecranul persoanei ”de la capătul firului”. În schimb, vei putea vedea ce vede și el, iar astfel, îl vei putea direcționa în ce meniu să intre sau ce opțiune să activeze, pentru a-i remedia o problemă.

În primul rând, trebuie instalată pe iPhone aplicația TeamViewer QuickSupport disponibilă aici. După aceea, intră în Configurări sau Settings pe telefon, la secțiunea Centru de control. Fă un tap pe Personalizare Comenzi și, în partea de jos a ecranului, apasă pe + în dreptul opțiunii înregistrare ecran.

Pornește TeamViewer QuickSupport pe iPhone și introdu ID-ul afișat pe ecran în TeamViewer pentru desktop sau pentru orice alt dispozitiv compatibil. Când vei apăsa pe Enter de pe laptop pentru a iniția conectarea la iPhone, va fi nevoie de o confirmare suplimentară a conexiunii pe telefon.

Partajarea efectivă a ecranului nu se va declanșa însă instant. Din Centrul de control, disponibil cu un swipe de jos în sus pe versiunile mai vechi de iPhone sau un swipe în jos din colțul din dreapta sus pe iPhone X, Xs sau Xr ține apăsat pe butonul ”Înregistrare Ecran”. Optează pentru TeamViewer dintre opțiunile disponibile și alege Porniți difuzarea. Imediat, vei vedea pe un laptop, desktop sau tabletă, tot ce se petrece pe ecranul telefonului, în timp real.

iPhone via teamviewer

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: