Care sunt toate trucurile ascunse în Centrul de Control din iOS 11

Apple a introdus un număr semnificativ de modificări în noul iOS. În mod surprinzător, multe dintre ele vizează Centrul de Control din iOS 11 și sunt foarte utile.

Utilizatorii de iPhone sau iPad au deja câteva săptămâni de când folosesc terminale cu iOS 11. Între timp, cei de la Apple au remediat o mare parte dintre problemele care au venit împreună cu noul iOS, iar acum te poți bucura în liniște de el. Recent lansatul iOS 11.1 rezolvă până și problema autonomiei reduse care a afectat foarte mulți posesorii de smartphone-uri mai vechi după ce au trecut la iOS 11.

Ca de fiecare dată, este evidentă o parte dintre schimbările introduse în cel mai nou sistem de operare pentru mobile al gigantului din Cupertino. După ce te obișnuiești cu el, s-ar putea să devii mai eficient și să faci o treabă mai bună în a executa operații obișnuite.

În categoria detaliilor obscure introduse prin acest update, intră cele din Centrul de Control din iOS 11. Control Center nu a suferit modificări substanțiale în ultimii câțiva ani, de când a fost introdusă. În iOS 11 însă, include mai puține butoane și este personalizabil. Practic, poți să rămâi cu doar câteva butoane în acel meniu, dacă nu interacționezi cu toate.

Pentru a modifica funcțiile disponibile în Control Center, intră în Configurări sau Settings, la secțiunea Centru de Control. Fă un tap pe Personalizare Comenzi și bifează prin + și – ce vrei sau nu să apară acolo. Modificările se aplică în timp real.

Centru de Control în iOS 11 se apealază în continuare printr-un swipe de jos în sus din marginea inferioară a ecranului. Excepția este iPhone X, pe care se apelează printr-un swipe în jos din colțul din dreapta sus. Pe orice iPhone sau iPad, dacă ții apăsat pe majoritatea butoanelor din Control Center câteva momente, ai acces la funcții suplimentare. Un tap prelungit pe cameră te ajută să-ți faci mai rapid un Selfie. Același tap mai lung pe Bluetooth sau Wi-Fi îți deschide un panou din care poți ajusta parametrii pentru AirDrop sau poți tăia datele celulare. Ține apăsat pe luminozitate și imediat o poți ajusta cu precizie mai mare. În plus, din noua fereastră poți activa mai rapid Night Shift.

Alexandru Puiu
08:00 09.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video