03 mart. 2019 | 19:29

Cum faci o captură de ecran pe iPhone și o editezi, înainte de partajare

VIDEO ACTUALITATE

Decât să te chinui să explici ceva unui prieten la telefon, ești semnificativ mai câștigat dacă îi faci o captură de ecran. Când vine vorba de acest detaliu pe iPhone, mecanismul din spate a devenit un pic mai elaborat în ultimii ani.

În primul rând, modul în care faci o captură de ecran s-a modificat de la o versiune a terminalului Apple la alta. În mare parte, schimbarea a fost cauzată de eliminarea butonului Home de pe terminalele precum iPhone X, Xs sau Xr. Trecând însă peste aceste detalii, odată cu iOS 11, opțiunile de editare ale unei capturi de ecran, au devenit semnificativ mai stufoase. Dacă vrei să desenezi pe o captură a ecranului, să o semnezi sau să tai o bucată din ea, este cât se poate de simplu.

Până la editare și partajare, important este să înveți cum imortalizezi o captură de ecran. În aces scop, pe un iPhone mai vechi de iPhone X, apasă simultan, scurt, pe Home (centru jos) și Power (drepta sus). Pe un iPhone din ultimii doi ani, apasă scurt, simultan, pe Power (dreapta sus) și volum în sus (stânga sus).

Pentru câteva momente, după acest proces, în stânga jos, vei vedea captura de ecran în miniatură. Dacă nu interacționezi cu ea, va dispărea. Printr-un tap pe ea, o aduci în prim-plan și îți sunt puse la dispoziție câteva instrumente. Trăgând de colțuri sau de laterale, o poți decupa. Folosind markerele și creioanele de jos poți desena pe poză, iar printr-un tap pe bulina neagră, poți schimba culoarea cu care desenezi.

Printr-un tap pe plusul din dreapta jos, ți se mai deschid câteva opțiuni. De acolo, poți atașa o semnătură pe poză, poți scrie un text sau poți folosi o lupă. Dacă ești mulțumit de rezultate, poți expedia poza finală prin intermediul aplicației favorite printr-un tap în stânga jos. Dacă nu, poți folosi butoanele din dreapta sus pentru a anula modificările, până ajungi la imaginea care te încântă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele