Cum faci o captură de ecran pe iPad, o editezi și partajezi

Mecanismul de realizare a capturilor de ecran a evoluat semnificativ în ultimii ani pe mobile, iar în cazul în care ai un iPad, ar fi bine să știi cum profiți de toate instrumentele.

Încă de la prima generație de iPhone sau iPad, ai avut posibilitatea să realizezi o captură de ecran. Orice telefon cu Android îți oferă în continuare același mecanism simplist de atunci. Apăsai simultan, pentru câteva momente, pe două butoane, se crea o poză cu ce aveai în acel moment în fața ochilor și se salva automat în galerie. Din acel moment, interacționai cu ea precum cu orice altă imaginea.

De câțiva ani însă, Apple s-a gândit să-ți facă viața un pic mai ușoară când vine vorba de realizarea, interacțiunea și partajarea capturilor de ecran. Din momentul în care ai făcut una, poți desena câteva linii sau figuri pe ea pentru a evidenția o particularitate sau două și, în secunda doi, o poți partaja, din aceeași fereastră.

Pentru că structura butoanelor la iPad a rămas neschimbată de la prima generație, pentru a face o captură de ecran, este suficient să apeși simultan pe butoanele Home (centru jos) și Power (Dreapta sus). Imediat, în colțul din stânga jos al ecranului, vei vedea captura ta de ecran proaspătă. Dacă așteți câteva momente, va dispărea, dar dacă ai treabă cu ea, printr-un simplu tap, o aduci în primplan.

Din acel moment, poți folosi un creion, un marker sau un pix virtual pentru a trasa câteva lini pe captura de ecran respectivă. Cu o radieră, ștergi liniile greșite desenate de tine, fără să modifici conținutul capturii. Eventual, tot din bara de instrumente, poți schimba culoarea pe care o folosești.

La final, dacă ești mulțumit, poți partaja rezultatul printr-un tap în colțul din stânga jos pe icoana cu o săgeată care iese dintr-un pătrat. De acolo, poți opta pentru trimiterea imaginii prin email, pe Messenger, WhatsApp și nu numai. Când apeși pe Ok în stânga sus în ecranul cu captura de ecran, este alegerea ta dacă vrei să o ștergi sau să o păstrezi pentru referințe viitoare.

Alexandru Puiu
08:01 10.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video