Cum transformi contul de Facebook într-unul memorial, în caz de deces

Cum transformi contul de Facebook într-unul memorial, în caz de deces

În cazul decesului unei persoane dragi, contul său de Facebook poate fi transformat într-unul memorial, ca să nu mai poată fi modificat de către nimeni.

Un profil de Facebook este plin de amintiri alături de cei dragi. Fotografii din vacanță, de la absolvire, de la nuntă sau orice alt eveniment important, toate se regăsesc pe pagina ta de profil. În cazul în care un prieten a decedat, este important să ai în vedere că, în mai puțin de 24 de ore, îți poți transforma pagina de profil într-una memorială.

Gestul nici măcar nu trebuie făcut de către un membru al familiei. Poate fi inițiat de către un prieten sau cunoscut, cu condiția să știe câteva informații. 

Pe un profil memorial, nu se mai poate autentifica nimeni, indiferent dacă știe sau nu parola. Ideal, ar fi să iei legătura cu membrii familiei persoanei decedate dacă vrei să faci acest gest în numele altcuiva. În funcție de setările de securitate ale persoanei decedate, s-ar putea nici să nu mai poată posta nimeni nimic. În același timp, este posibil ca prietenii să poată comemora persoana care a trecut în neființă prin câteva cuvinte.

Singura persoană care poate posta pe un profil memorial este un ”contact de moștenire”. O astfel de persoană poate fi însă definită doar de proprietarul contului pe parcursul vieții, atât. Dacă te gândești să-ți asumi o astfel de măsură de precauție, poți utiliza acest link.

Opțional, poți intra la secțiunea General din configurarea contului tău de Facebook și să faci un tap pe Administrează contul. Acolo există un câmp dedicat în care poți tasta numele unui prieten din lista de Facebook.

Revenind însă la ideea de cont memorial, transformarea unui profil poate fi solicitată la această adresă. Acolo vei întâlni un formular precum cel de mai jos, în care, după ce te-ai autentificat, trebuie să alegi momentul aproximativ în care persoane a încetat din viață, să introduci numele persoanei.

Opțional, poți atașa o poză cu un certificat de deces sau un link către un necrolog. O știre online despre evenimentul care a dus la decesul respectiv poate fi de asemenea suficientă. La final, apasă pe Trimite în colțul din dreapta jos. Vei primi un email de confirmare în momentul în care cererea ți-a fost verificată.

Facebook memorial cont