08 mai 2019 | 15:36

Cum configurezi modul Nu deranjați pe Android – Do Not Disturb

VIDEO ACTUALITATE

Android este un sistem foarte flexibil când vine vorba de parametrii pe care ții pune la dispoziție pentru personalizare, chiar dacă nu ai interacționat până acum cu funcții precum modul Nu deranjați.

Cei de la Apple au fost primii care au implementat pe terminalele companiei modul de lucru Do Not Disturb sau Nu deranjați. Dacă nu era evident din titlu, acesta îți permite să treci în mod silențios orice notificări ai primi de la aparat. Poți opta pentru automatizarea activării modului Nu deranjați între anumite ore din noapte sau din zi. Dacă participi la o ședință importantă, poți activa același mod de lucru manual, pentru doar câteva ore.

La această oră, Nu deranjați funcționează într-o manieră similară pe Android și iPhone. Pentru că am detaliat în trecut toate particularitățile legate de acest mod de lucru pe smartphone-urile ieșite din Cupertino, a rămas să explic mecanismul pe Android.

Nu deranjați se numără printre primele opțiuni pe care le găsești în secțiunea Setări de pe ecranul principal al telefonului tău cu Android. Dacă lipsește, înseamnă că ai o versiune prea veche a sistemului de operare și nu prea ai ce să faci în legătură cu asta. De asemenea, unii producători au ascuns-o în secțiunea Sunete din Setări.

După ce ai făcut un tap pe Nu deranjați, în partea de sus a ecranului, vei putea activa manual opțiunea respectivă. Tot de aici o poți și dezactiva, iar în acest mod, faciliteze câteva ore de liniște în timpul unei ședințe sau întâlniri importante. Un pic mai jos, poți defini activarea automată a modului Nu deranjați prin Programare. Poți alege zilele săptămânii între care să se activeze automat și orele din zi sau din noapte.

În partea de jos a aceleeași ferestre, poți alege excepții de la modul Nu deranjați. În acest fel, poți permite apeluri sau mesaje de la persoanele pe care le ai trecute la Favorite sau poți alege ca nimeni să nu te poată suna. Nu în ultimul rând, poți activa opțiunea Apeluri repetate, ultima jos. Dacă o bifezi și cineva te sună de două ori în trei minute cu modul Nu deranjați activ, telefonul îți va suna. Toate modificările se aplică în timp real și nu trebuie să parcurgi nicio etapă suplimentară

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele