Cum alegi ce vezi pe Facebook în News Feed când ești pe telefon

19:09 12.02.2019

Facebook este cea mai mare rețea socială din lume, iar o parte din popularitate se datorează faptului că îți oferă un grad sporit de flexibilitate pe partea de personalizare a experienței.

Un număr din ce în ce mai mare de persoane sunt nemulțumite de volumul de informație care îți este servit zilnic în News Feed-ul de la Facebook. Chiar și cu o mie de prieteni, de cele mai multe ori, în fluxul informațional îți vor fi servite postări ale unui număr de câteva zeci de persoane. Vor exista și excepții de la regulă, dar acesta este mecanismul implicit.

Deși nu este foarte evident, merită să ai în vedere că ai un grad ridicat de flexibilitate când vine vorba de personalizarea informațiilor pe care le ai în News Feed. Poți transforma postările anumitor prieteni în priorități și poți alege ca ceea ce postează anumite persoane care te supără să nu se vadă niciodată. Nu-ți trebuie decât un pic de răbdare pentru a finaliza procesul, dar beneficiile acelui efort se vor resimți pe termen lung.

Intră în aplicația Facebook și fă un tap pe cele trei liniuție pentru a accesa meniul principal al programului. Pe Android le găsești în dreapta sus, pe iPhone sunt în dreapta jos. În capătul de jos al meniului, te interesează secțiunea Setări și confidențialitate. Fă un tap pe setări și fă scroll până la butonul intitulat Preferințe pentru Noutăți. Accesează-l cu un tap.

Acum, ai în fața ochilor mai multe secțiune cu nume sugestive. Trebuie să le parcurgi pe rând. Fă un tap pe stabilește pe cine vezi mai întâi și alegeți prietenii ale căror postări le dorești de fiecare dată în capătul de sus al fluxului informațional. Când ai terminat, apasă pe Gata pentru confirmare.

Dacă ai persoane cărora nu le poți da ”Unfriend”, dar nu mai vrei să le vezi postările, poți opta să nu-i mai urmărești cu un tap pe ”Pentru a nu mai vedea postările unor utilizatori, nu îi mai urmări”. Persoanele pe care ai decis în trecut să nu le mai urmărești le găsești în secțiunea ”Reia legătura cu cei pe care nu-i mai urmărești”. Toate modificările făcute în aceste meniuri vor intra în vigoare în timp real și din același meniu poți reveni în orice moment asupra lor.

loading...