Cum a reușit un român din Timiș să-și recupereze permisul, deși a încălcat legea

Cum a reușit un român din Timiș să-și recupereze permisul, deși a încălcat legea

În cazul în care ești prins circulând cu viteză peste limita legală sunt mari șanse să te alegi cu permisul suspendat și mici șanse să poți anula sancțiunea. Un român din Timiș, însă, a demonstrat contrariul.

Un șofer din Timiș a fost prins de polițiști circulând cu o viteză cu 68 km/h mai mare decât limita admisă în zona respectivă. Practic, acesta ar fi trebuit să meargă cu cel mult 50 km/h, limita din interiorul unei localități. A fost amendat pe loc, i s-a încheiat un proces verbal și s-a ales cu permisul suspendate.

Bărbatul a considerat, însă, că i s-a făcut o nedreptate. Așa că s-a adresat instanței, unde a invocat un motiv la care nu te-ai fi gândit. Și a obținut, astfel, anularea procesului verbal de contravenție.

Cum și-a recuperat șoferul permisul auto suspendat

Șoferul din Timiș a primit o amendă de 1.300 de lei și a fost lăsat pieton pentru o perioadă de 90 de zile. Sancțiunea a fost dictată pe loc de polițistul care l-a oprit pentru că mergea, în localitate, cu 118 km/h, cu aproape 70 km/h peste viteza admisă în acea zonă.

Bărbatul s-a adresat instanței, invocând că „după cum a fost întocmit procesul verbal, respectiv prin precizarea faptului ca am condus pe DN 59 km 36, cu viteza de 118 km/h, ar însemna că orice indicator rutier de pe întreaga întindere a kilometrului 36 de pe DN 59 ar reprezenta o limitare a vitezei la 50 de km pe oră”.

Practic, șoferul i-a făcut pe judecători să aibă dubii cu privire la corectitudinea agentului care a constatat abaterea de la lege. În primă instanţă, șoferul nu a avut câștig de cauză. Judecătorii au menţinut sancţiunea pe motiv că „petentul nu a făcut dovada existenţei unei alte situaţii de fapt cu privire la fapta contravenţională reţinută  în sarcina sa”.

Instanța superioară i-a dat, însă, dreptate. Magistrații Tribunalului Timiș au decis definitiv că indicatorul amplasat ilegal nu poate fi folosit ca reper pentru întocmirea unui proces verbal de contravenţie legal. Așa că au anulat sancțiunea.

„Tribunalul constată că din cuprinsul înregistrării video redate pe suport CD nu rezultă cu claritate dacă la momentul la care a fost înregistrată viteza de deplasare a autovehiculului condus de apelant acesta se afla in interiorul unei localităţi, semnalizate printr-un indicator poziţionat pe drumul şi pe direcţia de deplasare a apelantului”, au arătat judecătorii.