24 iun. 2019 | 12:13

Chrome Remote Desktop, alternativă la Team Viewer: cum profiți de ea

ACTUALITATE
Chrome Remote Desktop, alternativă la Team Viewer: cum profiți de ea

Chrome Remote Desktop a beneficiat de curând de un upgrade important și, subit, a devenit semnificativ mai simplu să oferi asistență la distanță, dacă nu vrei să folosești TeamViewer.

Chrome Remote Desktop există de câțiva ani, dar mecanismul prin care puteai profita de respectivul serviciu era unul destul de elaborat. În contextul în care softul era menit să faciliteze oferirea de suport la distanță unor persoane atehnice, nu îți era foarte ușor să explici cuiva să-și instaleze un program din Chrome Web Store, să se autentifice cu contul Google și să apese pe vreo cinci butoane pănă să poată iniția sesiunea de suport de la distanță.

Cei de la Google au schimbat radical modul în care funcționează Chrome Remote Desktop prin lansarea recentă a Chrome 75. Cea mai nouă versiune a browserului Google te ajută să folosești o aplicație web pentru a cere sau a oferi ajutor.

Primul pas este să accesezi această adresă web, indiferent dacă vrei să ajuți un prieten sau să fii ajutat. Aplicația Chrome Remote Desktop va funcționa în continuare pentru un timp, dar Google vrea să migrezi către versiunea web a serviciului. Din acest motiv, va încheia suportul pentru vechiul progrămel începând cu 30 iunie.

În orice caz, după ce ai ajuns pe site-ul cu pricina, apeși pe Remote Support în dreapta sus dacă nu ești deja pe acea pagină. Descarci și instalezi un progrămel micuț prin butonul de Download din dreapta sus, în dreptul secțiunii Get Support (Obține ajutor). Imediat după, butonul de download se va transforma în Generate Code. Apeși pe el și vei obține un cod de 12 cifre care este valabil cinci minute și pe care trebuie s-l dai omului de la capătul firului. El îl va completa în partea de jos a aceleeași pagini web, în dreptul secțiunii Give Support (Oferă ajutor). Confirmi inițierea conectării cu Enter și aștepți ca persoana care are nevoie de asistență să-și dea acordul. Din acel moment, îi poți controal sistemul fără probleme.

Chrome Remote Desktop

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele