Cele mai interesante statistici de Black Friday: cât s-a cumpărat de pe mobil și cât s-a cheltuit

Cele mai interesante statistici de Black Friday: cât s-a cumpărat de pe mobil și cât s-a cheltuit

Black Friday este o zi de reduceri introdusă de americani în prima zi de după Ziua Recunoștinței sau Thanksgiving Day. În Statele Unite ale Americii a avut loc vinerea trecută și deja au apărut cele mai interesante statistici.

În cazul în care ai apucat să-ți cumperi ceva de Black Friday, nu ar trebui să fii uimit de faptul că ești departe de a fi singurul care a cheltuit niște bani pe oferte. În Statele Unite, 2019 a marcat o tranziție și mai mare către utilizarea smartphone-ului pentru cumpărături de BF.

Aproximativ 40% dintre toate cheltuielile realizate de Black Friday în SUA s-au făcut de pe smartphone. Valoarea totală a fost de aproximativ 2,9 miliarde de dolari, într-o singură zi. Conform raportului publicat de Adobe, 39% dintre cumpărături s-au făcut de pe telefon. Comparativ cu situația de acum un an, la momentul respectiv, valoarea era de doar 33%. În privința banilor cheltuiți, în 2018 vorbeam de 2,1 miliarde de dolari, pe când în 2019 cifra a crescut la 2,9 miliarde.

Deși există Black Friday și în magazinele de la colț de stradă, în supermarketuri și mall-uri, cei mai mulți preferă cumpărăturile online. Pornind de la această premisă, în timp ce în 2018 s-au cheltuit 6,2 miliarde de dolari online de BF în Statele Unite ale Americii, numărul a crescut până la 7,4 miliarde. Până și comanda medie în SUA a crescut până la 168 de dolari de persoană.

În mod previzibil, cei mai mulți s-au orientat către achiziții din domeniul tehnologiei. În vârful piramidei au fost produsele Apple, sub formă de MacBook-uri și căști fără fir, AirPods. Consolele Nintendo Switch, de asemenea, au fost la mare căutare, urmate de televizoarele Samsung. Gamerii au cumpărăt FIFA 20 și Madden NFL 20.

În privința motivului pentru care oamenii s-au orientat către achiziții de pe mobil mai mult decât în alți ani, explicația are legătură cu aplicațiile de cumpărături care sunt din ce în ce mai multe, site-urile web care sunt optimizate și sigure pentru achiziții online și, nu în ultimul rând, faptul că poate aveai deja datele de card pe telefon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI