CEC Bank are o veste extraordinară pentru toți românii din diaspora

CEC Bank are o veste extraordinară pentru toți românii din diaspora

Toți românii aflați în străinătate se vor bucura de ceea ce pregătește CEC Bank pentru ei. Nicio altă bancă românească nu a mai făcut asta.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a făcut un anunț despre CEC Bank care va bucura milioane de români din străinătate.

Românii vor putea trimite bani mai ușor prin CEC Bank

Majoritatea românilor aflați în străinătate trimit bani înapoi acasă către familie, rude și prieteni. Există mai multe posibilități prin care aceștia pot trimite bani, dar fiecare are avantaje și dezavantaje.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje în cazul transferurilor de bani prin intermediul instituțiilor financiare este comisionul care este aplicat pe fiecare transfer.

CEC Bank va deschide, în următoarea perioadă, sucursale în străinătate, în țările unde există mari comunități de români, pentru ca ei să poată trimite mai ușor bani acasă, fără comisioane.

„S-a discutat foarte mult timp despre un mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care românii din afară îl trimit către copiii, parinți. Prin CEC Bank se va lansa foarte curând un pachet prin deschiderea de sucursale, birouri în afara țării, unde trăiesc comunități importante de români, să își deschidă mai ușor conturi și, asta e foarte important, pentru a transfera fără comisioane bani către familii, ătre cei dragi de acasa”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul spune că acțiunea se va concretiza la sfârșitul lui mai sau începutul lunii iunie. Așadar, este de așteptat să vedem sucursale băncii în marile orașe din țări precum Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie.

Ministerul Finanţelor a început să facă mai mul­te schimbări la cea mai mare bancă pe care o de­ţine, inclusiv la nivelul conducerii. Radu Gheţea, după mai bine de un deceniu, a fost schimbat din poziţia de preşedinte al consiliului de admi­nis­traţie al băncii de stat.

CEC Bank este a şaptea bancă din sistem după active şi are cea mai extinsă reţea teritorială din România.

Etichete: