Cea mai tare Dacia pe care Renault încă nu vrea s-o facă în România

Cea mai tare Dacia pe care Renault încă nu vrea s-o facă în România

Pe cât de populară a ajuns Dacia sub comanda Renault, pe atât de mult se simte nevoia unor modele noi. Logan, Sandero și chiar Duster se simt un pic depășite. Cum ar fi însă un model aproape american, potrivit și pentru oraș, și pentru câmp, și pentru munte? Ar fi excepțional. El există, dar nu la Dacia.

În America de Sud există un model Renault aparte. Se numește Duster Oroch. E, pe scurt, o camionetă. Este, totodată, prima camionetă cu patru uşi din istoria mărcii auto franceze. Acel model a devenit mai popular la început de 2018. Un an mai târziu, a venit și anunțul oficial.

Așa cum presa auto din Franța a speculat, era posibil ca Dacia să aducă Duster Oroch şi pe piaţa europeană. Astfel, e nevoie fie de un Duster Pick-Up, fie de-un model cu totul nou care să fie o Dacia Pick-Up potrivită pentru perioada actuală. Eventual cu motor hibrid.

Dacia Pick-Up creată de români, dar încă neprodusă de Renault

Vestea mai bună e că piața vrea așa ceva. De exemplu, un Oroch autohton a fost realizat de Romturinga. Firma a transformat câteva versiuni Dacia Duster în SUV utilitar de tip pick-up. Sigur, transportul de marfă e prima utilizare, dar dacă s-ar vinde și pentru clienți obișnuiți poate fi mai mult de atât.

În prezent, Dacia vinde bine pe segmentul urban, cu Logan și Sandero la prețuri bune, iar Duster un fel de SUV pentru marea masă. În România însă ar fi potrivit și un pick-up 4×4 cu motorizarea de 150 CP și să-l poți personaliza așa cum Renault a făcut deja cu un Duster.

Vestea mai bună e că, în 2019, Renault a discutat deschis despre o Dacia Duster Pick-Up sau un model cu totul nou. În februarie, Hakim Boutehra, director general Renault Commercial Roumanie, divizia de vânzări a Grupului Renault România, a spus că acest pick-up va fi o mașină orientată spre muncă, nu va fi ca Oroch. O putem aștepta până la finalul anului sau, eventual, în primul trimestru din 2020.

Citește și: