Aceasta e cea mai sigură mașină Tesla, conform testelor de siguranță

Aceasta e cea mai sigură mașină Tesla, conform testelor de siguranță

Mașinile Tesla sunt destul de impresionante pentru șoferi, iar acum aceștia au confirmarea că pot fi și extrem de sigure pentru pasageri.

Experții au testat unul dintre cele mai populare modele ale companiei și au ajuns la concluzia că mașina este extrem de sigură pentru pasageri. Testele au fost efectuate de  Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), iar rezultatele au fost extrem de mulțumitoare. A primit titlul de TOP SAFETY PICK+ pe care organizația îl oferă mașinilor cu cele mai bune rezultate în ceea ce privește siguranța.

Astfel, Model 3 fost desemnat drept cel mai sigur vehicul oferit de Tesla.

Vehiculul este cel de-al doilea model electric care primește acest titlu. Primul a fost Audi E-Tron, care a obținut rezultate la fel de bune în august.

Tesla Model 3 este cea mai sigură mașină a companiei

IIHS a efectuat mai multe teste pe mașină. Are și videoclipuri cu acestea, pentru a putea vedea mai bine cum se comportă mașina în cazul coliziunilor.

Mașina a obținut rezultate bune în cazul celui mai important test:

IIHS a testat Tesla Model 3 și în cazul unei coliziuni laterale:

Mașina a obținut calificativul „bun” în toate categoriile. Acesta este cel mai bun pe care IIHS îl oferă.

Sistemul de frânare automată al Tesla Model 3 a răspuns bine comenzilor. A reușit să evite coliziuni în cadrul testelor la viteze de 19 km/h, dar și la 40 km/h.

Totuși, ca orice vehicul, nici acesta nu este perfect sigur. În urma testelor, IIHS a ajuns la concluzia că există un risc moderat ca șoferul să se rănească în partea de jos a piciorului stâng.

Mașina este cea mai accesibilă dintre modelele companiei, în ceea ce privește prețul.

Tesla Model S nu a obținut nici pe departe rezultate la fel de bune precum Model 3, iar Model X nu a fost niciodată testată de organizație.

Citește și:
Sursa: IIHS