Problema cu Dacia Duster care a enervat șoferii: ce zice Renault

Problema cu Dacia Duster care a enervat șoferii: ce zice Renault
17:55 02.09.2019

Pe cât de lăudată e Dacia Duster, pe atât de des e în centrul atenției din cauza problemelor. Cea mai nouă afectează în special motoarele diesel Blue dCi. Din fericire, producătorul a admis situația și a promis că va veni cu o rezolvare.

Noua Dacia Duster poate fi cumpărată și cu un motor diesel 1.5 Blue dCi. De la acesta vine și-o problemă care distruge nervii șoferilor. Ca lucrurile să fie și mai rele, aceeași problemă a fost remarcată la modelele Sandero 2, Logan 2, Dokker și Lodgy. Compania controlată de Renault a admis că a greșit si va repara lucrurile.

Ce problemă are Dacia Duster diesel

Așa cum au observat mai mulți oameni care au testat sau folosit Dacia Duster diesel cu 1.5 Blue dCi, zgomotul în interiorul mașinii devine extrem de enervant după o vreme. Sigur, motoarele diesel sunt mai „gălăgioase”, dar acest model trece peste limita suportabilității.

În urma plângerilor clienților, compania a explicat care e problema: pompa de alimentare a fost prost gândită și asta duce la un zgomot enervant mai ales la accelerare. Acum, compania susține că va începe să schimbe pompele de alimentare. Din 30 septembrie 2019, toate mașinile noi Dacia cu motoare diesel vor beneficia de-o pompă de alimentare mai bună.

Încă nu există un plan pentru cei care deja au mașinile și le folosesc. Cel mai probabil urmează o rechemare și o modificare a acestora în service.

O altă problemă cu zgomotul, tot pe noua Dacia Duster, vine de la turbocompresor. La turații între 1.700 și 2.100, pe Dacia Duster 1.5 dCi și 1.5 Blue dCi, zgomotul devine destul de pronunțat. În acest caz, compania a fost de acord să monteze o protecție acustică. Dar face asta doar dacă proprietarii solicită și nu montează încă din fabrică.

Cele două, legate de zgomot, pot părea mărunte. Fii însă atent înainte să cumperi o Dacia. S-ar putea să te lovești de unele mai grave.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: L'argus