Cea mai mare schimbare pe Facebook ar putea schimba radical rețeaua
Facebook, încă dinainte de-a fi popular în România, era caracterizat de două trăsături: butonul Like și News Feed. Acum, e luată în calcul o schimbare care ar modifica fix coloana vertebrală a rețelei.
News Feed de la Facebook a reprezentat, de-a lungul existenței rețelei, cea mai importantă componentă. Acolo au intrat reclame, acolo au intrat poze și videouri, acolo au intrat toate mesajele care te enervează sau te bucură. Acum, pe măsură ce modul de consum conținut s-a schimbat, rețeaua socială ia în calcul cea mai radicală schimbare.
Astfel, compania ar vrea să petreci și mai mult timp pe rețeaua socială. Ca să facă asta, plănuiește să combine Stories cu News Feed. Asta ar însemna că ai la dispoziție un carusel în care vezi totul, iar navigarea se face stânga – dreapta în loc de un scroll sus – jos.
Odată cu acest concept, ar rezolva altă problemă de moment: nimănui nu-i pasă de Stories. În timp ce pe Snapchat și Instagram au un oarecare succes, pe Facebook nimănui nu-i pasă de ele. Chiar și așa, ocupă mult spațiu (fizic) în aplicație.
Cât de probabil e ca Facebook să schimbe conceptul de News Feed?
Facebook is testing to turn News Feed into Story Feed pic.twitter.com/83H7VWcgmD
— Jane Manchun Wong (@wongmjane) April 15, 2019
La acest moment, nimeni nu știe dacă așa ceva va fi implementat, nici măcar Facebook. Asta pentru că, așa cum e cazul cu fiecare schimbare mare, odată ce e finalizată funcționalitatea din punct de vedere tehnic urmează o perioadă de testare.
Dacă în urma testelor utilizatorii nu vor fi prea deranjați, va urma implementarea pe regiuni.
Schimbarea e cât de cât susținută de-o declarație a lui Chris Cox, director de produs al Facebook, care a spus în 2018 că Stories, și conceptul acesta, ar putea depăși implementarea sub formă de feed. Dacă asta se va întâmpla sau nu, implementarea ar fi cel mai probabil posibilă în 2020.
Da, ar fi mult mai haotică rețeaua și ar fi mult mai greu să găsești ceva. Totodată, e valabil ca totul să fie implementat doar pe aplicație, nu și pe web.