22 ian. 2019 | 07:33

Ce e True Tone pe iPhone, cum îl dezactivezi și de ce ai face-o

VIDEO ACTUALITATE

Dacă ești utilizator al unui gadget Apple din ultimii câțiva ani, te bucuri de prezența funcției True Tone. Respectiva opțiune sporește acuratețea culorilor afișate și se raportează în timp real la lumina din mediul ambiant. Dacă folosești True Tone pe iPhone, ar fi bine însă să știi și cum o dezactivezi.

Apple a introdus funcția True Tone pentru prima oară în seria de tablete iPad Pro introduse în 2017. În același an, a portat-o și pe iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. În 2018, a ajuns pe MacBook Pro. Indiferent de gadgetul pe care îl folosești, True Tone funcționează în aceeași manieră.

Folosind o serie de senzori de lumină ambientală, dispozitivul Apple din dotare ”citește” intensitate luminii din împrejurimi și temperatura ei pentru a-ți menține acuratețea culorilor pentru conținutul afișat pe ecran. Astfel, dacă ești într-o benzinărie cu lumină albastră rece, vei vedea culori mai reci afișate pe ecran împreună cu o luminozitate mai puternică. Dacă stai afară la apus, lumina de pe ecran va avea o tentă gălbuie și va deveni mai puțin agresivă pentru a compensa ce se întâmplă în mediul ambiant.

Pe lângă faptul că imaginile afișate pe ecran vor avea o acuratețe mai mare și o constantă, experiența utilizării unui gadget pentru perioada extinse va avea un impact mai mic asupra sănătății ochilor. În practică, funcția True Tone este apogeul unui cumul de opțiuni care conlucrează ca ceea ce vezi pe ecranul telefonului sau tabletei să pară că se apropie de realitate.

Există însă circumstanțe în care ți-ar putea dori să dezactivezi True Tone. În momentul în care faci o fotografie sau editezi o imagine, True Tone are potențialul să deformeze realitatea. Riști ca ceea ce vezi pe ecran să nu fie ce ajunge la un client, de exemplu.

Din fericire, soluția este una care implică doar câteva atingeri. Intră în Settings sau Configurări la secțiunea Afișaj și luminozitate (Display & Brightness). Debifează True Tone în partea de sus a ecranului sau activează-l dacă nu ai profitat niciodată de el, în funcție de nevoie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele