Cât timp trebuie să muncească un român ca să-și permită o mașină Tesla

Cât timp trebuie să muncească un român ca să-și permită o mașină Tesla

O mașină Tesla este destul de scumpă, iar dacă iei în considerare salariile medii din România, ar trebui să muncești destul de mult ca să-ți poți permite una.

Compania lui Elon Musk este considerată drept unul dintre cei mai importanți de mașini electrice. Atât designul, cât și specificațiile mașinilor Tesla îi fac pe mulți să vrea să le cumpere. Partea proastă e că mașinile sunt destul de scumpe și nu și le poate permite oricine.

Pentru asta, am calculat cam câte zile de muncă sunt necesare pentru un angajat obișnuit în România, ca să poată strânge suficienți bani să-și permită o mașină Tesla.

Tesla are mai multe modele de mașini. Printre cele mai populare sunt Model S, Model 3 și Model X. Toate au prețuri destul de mari, iar dacă iei în considerare câte zile trebuie să muncești ca să-ți poți permite una, e posibil să te gândești de două ori înainte să investești în așa ceva.

Cât trebuie să muncească un român ca să-și permită o mașină Tesla

În luna septembrie 2019, salariul mediu net pe economie în România a fost de 3082 de lei. Această valoare ar fi echivalentul a aproximativ 700 de dolari americani.

Anul 2019 are, în medie, 21 de zile lucrătoare în fiecare lună. Acest lucru înseamnă că un angajat cu salariu mediu câștigă cam 146 de lei pe o zi de muncă dintr-o lună. Asta s-ar transforma în 33 de dolari americani.

Pentru un calcul al zilelor de muncă necesare pentru ca un angajat obișnuit să-și poată permite o Tesla, trebuie să luăm în considerare și prețurile mașinilor. În funcție de modelul mașinii Tesla, variază și prețul.

Cea mai ieftină este Tesla Model 3, care pornește de la aproximativ 36.000 de dolari. La un calcul simplu, pentru ca un angajat obișnuit care face 33 de dolari pe zi să-și poată permite o Tesla Model 3, acesta va trebui să muncească 1.090 de zile, ceea ce înseamnă aproape exact trei ani de muncă. Iar asta în cazul în care nu cheltuie niciun leu din salariu și își păstrează banii câștigați doar pentru mașina Tesla pe care și-o dorește.

Tesla Model X e mai scumpă decât prima: are un preț aproape dublu și pornește de la aproximativ 86.000 de dolari. Pentru acest model, un român obișnuit va trebui să muncească peste 2.600 de zile. Asta înseamnă peste șapte ani de muncă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: