Cât de bine vorbesc românii engleza, dacă-i compari cu alții

Cât de bine vorbesc românii engleza, dacă-i compari cu alții

O companie din Suedia a vrut să afle care sunt europenii care vorbesc cel mai bine limba engleza. Evident că din acest top nu putea lipsi România.

Pe teritoriul Europei se vorbește engleza în mai toate țările dezvoltate. E, de altfel, singura metodă prin care te poți descurca în străinătate, atunci când mergi în vacanțe și nu cunoști limba locală.

Engleza e pe locul trei în topul celor mai răspândite limbi, după China și Spania. Peste un miliard de oameni o vorbesc nativ sau ca a doua limbă. 

O companie din Suedia a realizat un test online pentru a afla care sunt țările care se descurcă cele mai bine în limba engleză. Evident, altele decât cele vorbitoare de engleză.  Astfel, au fost testați nu mai puțin de 2,3 milioane de oameni din toată lumea. Iar rezultatele pe Europa sunt surprinzătoare. Iată de ce.

Cât de bine vorbesc românii engleza

La nivel european, rezultatele testului arată că francezii se descurcă mai bine decât la precedenta analiză pe acest subiect. Spaniolii și italienii au coborât, însă, în clasament. În zona euro, doar germanii vorbesc engleza „bine”.

La nivelul întregii Europe, olandezii sunt pe primul loc la capitolul engleză. Vin imediat pe locurile următoare nordicii din Suedia, Norvegia și Danemarca. Iar România e abia pe locul 16, după Ungaria și în fața Serbiei.

Pe ultimul loc în clasament se află Italia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: