Casa din plastic reciclat, devenită realitate: cum arată și cât costă această creație

Casa din plastic reciclat, devenită realitate: cum arată și cât costă această creație

Având în vedere cantitățile generoase de plastic pe care le generăm în fiecare zi, reciclarea lor pentru a realiza o casă sună cât se poate de bine.

O companie canadiană intitulată JD Composites a realizat o casă cât se poate de atrăgătoare din plastic reciclat. La realizarea ei, s-au utilizat nu mai puțin de 612.000 de sticle de plastic. Faptul că rezistă la vânturi de puterea uraganelor reprezintă un bonus.

Creația din imaginile alăturate este momentan realizată într-un singur exemplar și depinde de cererea din piață dacă va fi sau nu realizată în serie. Ea fost gândită ca un prototip, dar este complet funcțională și poate fi cumpărată, în cazul în care ajungi în preajma râului Meteghan din regiunea Nova Scotia din Canada.

La prima vedere, pare o casă cât se poate de obișnuită, structura ei este însă complet diferită de a tuturor locuințelor realizate până la această oră. O mare parte din interiorul casei este acoperită cu lambriu din lemn și rigips, dar structura exterioară folosește plastic, o particularitate care o face foarte durabilă în timp.

Pereții din plastic rezistă la vânturi de până la 500 kilometri pe oră, aceasta fiind viteza menționată în interioriul unor tornade. Ei sunt relizați din module cu o grosime de 15 centimetri. La realizarea lor s-au folosit 612.000 de sticle de plastic. În privința procesului de transformare prin care au trecut peturile, întâi au fost fărâmițate, topite și injectate cu ajutorul unui gaz pentru realizarea unei spume din plastic care este mult mai andurantă, comparativ cu materiale tradiționale de construcții. În plus, funcționează ca un izolator mai bun, nu are treabă cu mucegaiuri sau egrasie și se poate monta foarte ușor.

O astfel de casă poate fi construită în doar câteva zile, comparativ cu cele câteva luni aferente unui proiect similar cu materiale tradiționale. Problema majoră este însă prețul. La ora actuală, costă aproximativ 400.000 de dolari realizarea sa. Dacă nu se va vinde, creatorii ei de la JD Composites și-au propus să o pună pe AirBnb pentru a promova conceptul.

casa din plastic 2

Citește și:
Etichete: