Acest camion e o casă de lux pe roți cu care poți traversa continente

Acest camion e o casă de lux pe roți cu care poți traversa continente

Acest camion este dovada perfectă că rulotele nu mai sunt de mult ce-au fost odată. Această casă pe roți îți oferă tot ce vrei ca să traversezi continente.

Pentru oamenii care călătoresc mult, dar vor să economisească bani și să nu se complice cu hoteluri și transportul public, acest camion este un colț de rai pus pe roți.

Numele lui este Patagonia (precum regiunea din sudul Americii de Sud) și a fost construit de o companie numită Global Expedition Vehicles (GEV).

camion rulota

Patagonia este denumit, de fapt, ambientul luxos care se pune în spatele unui camion. Este preferabilă o mașină cu performanțe off-road și grand tour, adică să poți străbate țări întregi cu ea, fără să te preocupe altceva decât alimentarea și să o poți lua apoi și pe coclauri dacă vrei să campezi la baza munților sau pe o faleză. Versiunea din imagini are la bază șasiul camionului Kenworth K370.

Un camion pe măsura „sufrageriei” pe care o cară

camion rulota

E ceva ce te-ar putea împiedica să-l cumperi? Probabil că da, prețul. Acest camion-rulotă costă 465.000 de dolari. Dacă tot e ca o casă pe roți, trebuie să și coste cât una, nu?

camion rulota

Avantajul este că poți cumpăra doar „sufrageria” din spate, dacă ai deja pe ce să o atașezi. „Habitatul” în care intră toată familia nu e concepută doar pentru Kenworth K370, ci e compatibilă și cu camioane de la Freightliner, MAN sau Mercedes.
Patagonia poate fi montată pe orice autovehicul care oferă suficient spațiu, adică între 5,3 metri și aproape nouă metri lungime. Sunt apartamente în care nici măcar sufrageria nu are aceste dimensiuni.

camion rulota

Patagonia este construită din panouri izolate din fibră de sticlă, iar cea din imagini este dotată cu o bucătărie spațioasă, o baie și un pat „regesc” pe care unii nu-l au nici acasă. În plus, rulota include o masă care poate fi transformată într-o altă zonă de dormit. Spațiile interioare pot fi configurate după preferințele clienților. Dacă vrei, ți se poate amenaja și un spațiu special pentru a căra un ATV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: carscoops