Audi prezintă probabil cel mai tare skateboard pe care l-ai văzut

Audi prezintă probabil cel mai tare skateboard pe care l-ai văzut

Producătorii de mașini nu se mai limitează doar la automobile și încep să creeze și alte mijloace de transport, iar Audi vine cu un skateboard electric.

Dacă cumva nu ai bani de SUV-ul Audi E-tron, stai fără griji, compania are altceva disponibil pentru tine. Este mai ieftin și pare să fie și mai distractiv decât acel SUV. Compania a dezvăluit un skateboard electric ce seamănă cu o trotinetă și pe care-l numește E-Tron Scooter.

Acest dispozitiv are profilul unui scooter/trotinetă electrică, însă mergi pe el precum ai face-o pe un skateboard, iar ca să iei curbele îți lași greutatea dintr-o parte în alta. E-Tron Scooter este ca un fel de trotinetă electrică pe care ai putea să o controlezi cu o singură mână, în timp ce mână cealălaltă îți rămâne liberă pentru semnalizare.

Nu este cel mai performant dispozitiv de acest gen și ajunge la o viteză de doar 20 kilometri pe oră, iar autonomia bateriei este de tot cam de 20 de kilometri. Cu toate acestea, ar trebui să fie suficient pentru deplasările de tip last mile și poate te scutește să mai iei un autobuz câteva stații.

Nu este foarte ușor deoarece cântărește aproape 12 kilograme, însă măcar îl poți strânge și-l poți trage după tine precum ai face-o cu un cărucior. Deci nu trebuie să-ți rupi spatele (decât pe scări). Există și o conexiune bluetooth prin intermediul căreia poți rafina anumite aspecte legate de condus și are o funcție anti-furt.

Prețul este foarte mare, iar E-Tron Scooter de la Audi s-ar vinde cu vreo 2000 de euro pe la sfârșitul anului 2020. E exagerat de scump, dar ce-mi place mie este faptul că arată și se simte ca un skateboard electric.

Skateboard-urile tot timpul au fost mai distractive decât trotinetele (mai ales cele electrice), însă sunt destul de greu de controlat și trebuie să ai un echilibru bun (mai ales pentru skateboard-urile electrice) ca să fii sigur că nu pici de pe ele.

Audi rezolvă problemele implementând un ghidon de care te poți ține și astfel face mersul pe skateboard-uri electrice și distractiv, dar și sigur (cât poate fi de sigură o deplasare pe un asemenea dispozitiv).

Citește și:
Sursa: Engadget