29 ian. 2019 | 20:01

Aquaman a devenit cel mai profitabil film din universul DC

ACTUALITATE
Aquaman a devenit cel mai profitabil film din universul DC

Producătorii din spatele DCEU mai au mult de lucru până când vor concura cu Marvel, dar încasările Aquaman au reprezentat un pas important în direcția corectă.

DC Movies nu s-a bucurat de foarte multe victorii în ultimii ani, iar tonul un pic întunecat al filmelor nu a ajutat încasările cu mult mai mici decât cele ale super producțiilor Marvel. Până de curând, cel mai profitabil film creat vreodată sub acoperișul Warner Bros. și DCEU a fost The Dark Knight Rises, pelicula lui Christopher Nolan cu Christian Bale și Tom Hardy în rolurile principale. Acela s-a bucurat de 1,085 miliarde de dolari global.

Aquaman tocmai a depășit încasările The Dark Knight Rises. La nivel global, conform BoxOfficeMojo, se bucură de 1,091 miliarde de dolari. Din această sumă, 29% din bani au fost generați în Statele Unite ale Americii.

Se vehicula de mult timp posibilitatea înregistrării unor încasări record de către Aquaman, dar pragul psihologic a fost depășit abia după cel mai recent weekend. După primul weekend in ianuarie, se afla deja pe locul doi în topul celor mai profitabile filme din universul DC din toate timpurile. Acum, a ajuns pe locul întâi.

Este însă important de reținut că review-urile nu se compară cu cele ale The Dark Knight Rises. Pelicula lui Nolan este considerată în continuare ca fiind cel mai bun film cu super eroi a celor de la Warner Bros. Pe IMDb are nota 8,4, în timp ce Aquaman trebuie să mulțumescă cu doar 7,4.

Trecând peste această victorie, filmul cu Jason Momoa în rolul principal, din cauza producțiilor Marvel, este doar pe locul șapte în clasamentul tuturor creațiilor cinematografice bazate pe benzi desenate. Cele șase dinaintea sa sunt filme Marvel, cu Avengers: Infinity War pe primul loc, primul Avenger pe poziția a doua și Avengers: Age of Ultron pe locul trei în clasament.

Ca să-ți faci o opinie despre discrepanța financiară între Marvel și DC, ai în vedere că Aquaman se laudă cu 316 milioane de dolari în Statele Unite, în timp ce Black Panther are 700 de dmilioane de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele