Apple vine (oarecum) în România: unde și-a luat sediu gigantul american

Apple vine (oarecum) în România: unde și-a luat sediu gigantul american
Sursa foto: Wikimedia Commons

Produsele Apple se bucură de-o popularitate mare în România. Asta nu înseamnă că până recent țara noastră a însemnat ceva pentru una dintre cele mai valoroase companii din lume. Și, dacă judeci după disponibilitatea Apple TV+, nici acum nu înseamnă nimic. Dar va avea sediu aici.

Dintre companiile care activează pe piața de tehnologie, Apple stă cel mai bine. Este, totodată, prima companie care a ajuns la un trilion de dolari evaluare. Între timp, în ultimii ani, a încercat o migrare dinspre dispozitive spre servicii. Și cifrele sunt promițătoare pe acest segment. Din 1 noiembrie are și serviciu de streaming.

Venirea în România a fost marcată în urmă cu un an, cu compania Apple Sales. Aceasta este divizia care se ocupă de distribuţie la nivel global. Astfel, poți spera ca produsele să fie distribuite oficial și la noi. Deocamdată, sunt doar magazine partenere care fac treaba asta.

Ce înseamnă prezența companiei Apple Sales

Compania aceasta are sediul în clădirea de birouri Campus 6.1 din zona Politehnica din Bucureşti. Aceasta a fost ridicată și administrată de compania suedeză Skanska. În 2018, a fost achiziţionată de fondul de investiţii austriac CA Immo, conform Profit.ro. Activitatea companiei, deocamdată, e trecută la consultanță pentru afaceri și management.

E foarte probabil ca aceasta să fie apărut ca să gestioneze relația cu celelalte magazine care vând produsele companiei în România. În acest caz sunt eMAG cu Apple Shop și iStyle ca premium reseller. Un Store e departe de-a deveni realitate în România, dat fiind că nu-i niciunul în Europa Centrală și de Est (unde sunt piețe ceva mai așezate).

Compania de acum îi are ca asociați pe Apple Distribution International şi Apple Sales Ireland.

Deocamdată, și probabil în următorii ani, vei avea acces la produsele companiei prin magazine și prin diverse entități care au mai mult sau mai puțin o relație strânsă cu firma-mamă. Altfel, ceva mai realist, e foarte probabil ca Apple să nici nu aibă habar unde e România pe hartă.

Citește și:
Sursa: Profit.ro
Etichete: