15 mart. 2019 | 10:44

Apple se laudă cu securitatea pe iPhone în cea mai nouă reclamă

VIDEO ACTUALITATE

Spre deosebire de Facebook, Google sau Yahoo, Apple nu a făcut subiectul multor scandaluri legate de securitatea datelor și expunerea vieții private a utilizatorilor de iPhone.

Tacticile de marketing ale Apple variază semnificativ de la an la an, o particularitate evidențiată la fiecare câteva săptămâni sau luni în reclamele care ajung să circule pe internet. În trecut, au făcut experimente cu reclame dramatice, unele încărcate de umor sau unele care nu făceau decât să-ți arate noile produse randate din toate unghiurile.

În contextul în care trecem printr-o perioadă în care ne pasă din ce în ce mai mult de securitatea datelor private sau ar trebui să ne pese, gigantul din Cupertino și-a construit noua campanie de promovare în jurul acestei realități. Reclama care a ajuns online de curând continuă dintr-un punct de vedere mesajul bannerului ostentativ care a fost afișat pe durata CES-ului în Las Vegas. Acela avea mesajul ”Ce se întâmplă pe iPhone-ul tău, rămâne pe iPhone-ul tău.”

Ca un scurt istoric, cei de la Apple au făcut valuri în presă în urmă cu câțiva ani când au câștigat un proces cu FBI după ce au refuzat să ofere un mijloc pentru accesarea datelor de pe iPhone-ul unui terorist omorât într-un atentat. Până la această oră, în niciun set de circumstanțe, nici măcar sub formă de zvon, nu au ieșit la iveală legături între Apple și autorități pentru a-ți accesa informațiile de pe mobil.

Noua reclamă la iPhone este intitulată ”Intimitatea pe iPhone – Partea Privată”. Clipul de mai puțin de un minut încearcă să evidențieze o multitudine de scenarii din viața reală în care prețuiești cu patos un grad sporit de intimitate. Se pot vedea oameni la o masă care întrerup o conversație când apare un ospătar sau o fetiță la școală care preferă să mănânce o hârtie cu un mesaj, decât să o dea unui profesor. În final, conluzia este că ”Dacă intimitatea contează în viața ta, ar trebui să conteze și pe telefonul pe care îți este stocată viața.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele