31 dec. 2019 | 08:10

Apple, dată în judecată pentru senzorul cardiac din Apple Watch: care este problema cu el

ACTUALITATE
Apple, dată în judecată pentru senzorul cardiac din Apple Watch: care este problema cu el

Când s-a lansat a patra generație de Apple Watch, gigantul din Cupertino a făcut valuri datorită mecanismului de realizare a unei electrocardiograme. Funcția părea revoluționară, dar se pare că nu a fost inventată de inginerii Apple.

Apple se confruntă cu o situație foarte dificilă când vine vorba de sistemul de monitorizare a ritmului cardiac la Apple Watch. Deși au existat multe situații în care funcția cu pricina a dus la salvarea unor vieți, compania condusă de Tim Cook s-ar putea să plătească un preț scump pentru integrarea acelei particularități în ceasurile sale inteligente de generație nouă.

Cardiologul Dr. Joseph Wiesel de la Universitatea din New York a dat în judecată compania Apple. Conform documentelor ajunse la tribunal, sistemul folosit de Apple pentru detectarea fibrilațiilor atriale îi aparține. Nu doar că a fost inventat de el, dar a fost și brevetat sub numele său.

Ca suspiciunile să fie complete, Wiesel pretinde că are dovezi ale unei întâlniri cu oficialii Apple în septembrie 2017, pentru a discuta particularitățile brevetului său. Din păcate, la momentul respectiv, gigantul american a refuzat oferta sa de licențiere, iar negocierile între cele două părți au eșuat.

Nu mică i-a fost mirarea însă când tehnologia sa și-a găsit loc în Apple Watch de generația a patra. În final, doctorul speră că Apple îi va plăti o taxă de licențiere sau va dezactiva funcția de detectare a fibrilațiilor atriale. În momentul în care cei de la Engadget au încercat să obțină o replică din partea Apple pe marginea subiectului, cererea lor a fost rezfuzată. Pe de altă parte, compania rareori discută în public particularitățile proceselor pe care le are pe rol.

Una peste alta, procesul pare să fie unul cât se poate de serios, mai ales că este intentat de o persoană, nu de un trol de brevete care nu are nicio intenție să producă vreodată ceea ce a intentat. Va fi interesant să vedem despre ce sume va fi vorba în final.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele