Aplicația pentru sfaturi medicale, ca să nu mai cauți diagnostice pe Google
Probabil că ți s-a întâmplat și ție să cauți pe Google de ce ai o anumită durere și după câteva click-uri să afli că ai putea avea cea mai rară formă de cancer. Ca asta să nu se mai întâmple, doi antreprenori români au creat aplicația Doxtar ca să-ți dea o a doua părere medicală avizată.
„Vrem să înlocuim doctor Google cu doctor Doxtar. Românii să nu mai caute informații medicale pe internet, ci să apeleze la o opinie a unor specialiști”, a declarat antreprenorul Cătălin Chiș în cadrul conferinței de lansare a aplicației.
Cătălin Chiș, alături de Erik Barna, fondator și CEO al companiei de software Life is Hard, a vrut să creeze acestă aplicație după ce fiul său a fost bolnav și și-a dat seama cât de greu a fost să găsească o a doua opinie a unui specialist.
Doxtar este o platformă unde pacienții pot găsi medici pe diferite categorii (oncologie, neurologie etc) și unde pot cere o a doua opinie.
Potrivit unui sondaj realizat de companie, 45% dintre români vor o a doua părere medicală, iar asta pentru că 28% dintre aceștia nu au primit toate informațiile necesare, 24% au considerat că diagnosticul primit este de neîncredere, iar 14% au considerat că tratamentul dat nu este de încredere.
În acest moment, pe platformă sunt prezenți 20 de medici pe zece specializări. Procesul de a obține acestă părere medicală este unul destul de simplu și poți să instalezi aplicația sau poți accesa site-ul Doxtar.
După ce îți faci cont poți să cauți un anumit medic sau o anumită clinică și poți intra într-o conversație/consultație cu un medic. Totuși, asta nu este gratis și va trebui să plătești, iar onorariul este stabilit de medici. Din acestă sumă, un procent de 80% merge către medici, iar 20% îl păstrează platforma. Plățile sunt realizate online, cu un card bancar.
Mai departe, pacientul poate discuta în scris cu medicul și poate atașa documente medicale pentru ca medicul să poată da un sfat. Deocamdată, acestă conversație poate fi doar una în scris, dar antreprenorii lucrează și la implementarea unui canal audio și unul video.
Medicii vor putea semnala timpul liber pentru o consultație video și apoi pacienții vor putea rezerva acel spațiu. Pentru că este un domeniu sensibili, medicii de pe platformă nu dau un diagnostic, ci un sfat medical, o părere avizată. Deocamdată, aplicația îți garantează un răspuns la solicitarea ta în 48 de ore.
„Aplicația este disponibilă pentru toți românii, chiar și pentru cei din diaspora. Vrem să implementăm și un modul de traducere al aplicației pentru ca și vorbitorii de engleză să poată avea acces la platformă”, au declarat reprezentanții aplicației.
Doxtar a fost creat în urma unei investiții de 150.000 de euro și este disponibilă pe Android și va apărea și pe iOS în perioada următoare.