Startup-ul care ar putea ține medicii români în țară

Startup-ul care ar putea ține medicii români în țară

Ediția How to Web de anul acesta a avut competiția de startup-uri numită Startup Spotlight, iar aceste afaceri au convins jurații. Premiul cel mare a fost adjudecat de un startup care ar putea ține medicii în țară.

Ministrul Sănătățiii Sorina Pintea a venit cu o propunere neobișnuită prin care vrea să-i oblige pe medicii rezidenți să rămână în țară. „Ne gândim la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, finanţaţi direct din bugetul Ministerului Sănătății. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară pentru că, ştiţi foarte bine, în urma aplicării Legii salarizării salariile rezidenţilor au crescut considerabil”, a declarat Sorina Pintea.

Dorința ca medicii rezidenți să rămână în România ar putea fi îndeplinită de startup-ul MEDIjobs care a câștigat marele premiul al competiției de startup-uri din cadrul How to Web.

MEDIjobs Romania este prima platformă digitală de recrutare în domeniul medical, fondată în 2015 de Catrinel şi George Hagivreta. În prezent, platforma deservește peste 23.000 de specialiști (medici, asistenți medicali) și 920 de angajatori din toată țara. În acest an a fost integrat un soft de inteligenţă artificială (AI) în algoritmul de recomandare a ofertelor de carieră către candidaţi. Dacă lucrezi în domeniul medical atunci poți merge pe site și poți vedea dacă există și ce joburi sunt oferite într-un anumit județ, oraș din România.

Premiul câștigat de MEDIjobs constă în înscrierea pe lista finaliștilor pentru o nouă fază de finanțare organizată de acceleratorul 500 Startups în Silicon Valley și un stand de prezentare în cadrul evenimentului TechCrunch Disrupt Berlin 2018, care va avea loc pe 29 și 30 noiembrie.

castigatori

Premiul pentru cel mai bun startup de inteligență artificială a fost adjudecat de Endtest, o platformă unde utilizatorii pot crea și testa automat aplicații web sau mobile, fără a scrie o linie de cod. Serviciul utilizează Machine Learning pentru a învăța din testele anterioare și a îmbunătăți rezultatele sesiunilor de testare. De asemenea, startup-ul a câștigat o investiție de 50.000 de euro din partea Techcelerator, prin intermediul GapMinder Venture Partners.

Modex este un marketplace pentru dezvoltatorii care doresc să-și monetizeze abilitățile de programare și pentru companii în căutare de servicii și contracte bazate pe blockchain.

Fondată de antreprenorul în serie Mihai Ivașcu, Modex, startup-ul care a câștigat premiul pentru cel mai bun startup blockchain, își propune să ofere un spațiu virtual în care indivizii și organizațiile din întreaga lume să găsească soluții reale, sigure și auditate, care să le satisfacă nevoile, fără a fi nevoiți să caute developeri și să dezvolte proiecte noi.

Premiul câștigat de Modex constă în echivalentul a 10.000 de euro în tokens, oferiți de Elrond Network.

Distincția pentru „best innovation” a fost adjudecat de Pentest Tools care a luat naștere în 2013 sub forma unei resurse online prin care fondatorul Adrian Furtună testa securitatea online a propriilor website-uri. De atunci, Adrian a recrutat mai mulți specialiști în cybersecurity pentru ca servicii online de evaluare a vulnerabilităților site-urilor și rețelelor online să fie și mai bune. Compania a câștigat la How to Web 2018 participarea cu un stand de prezentare la TechCrunch Disrupt Berlin 2018.

Nifty Learning este o soluție de tipul SaaS (Software as a Service) care permite administrarea activităților de training pentru companii, traineri freelance sau agenții de training și este startup-ul care a obținut premiul pentru „best pitch”. Pe platformă, utilizatorii își pot crea propria bază de date cu resursele necesare sesiunilor de training, pot administra bugete sau genera sesiuni noi. Compania a fost creată de doi tineri ieșeni, Letiția Ștefan și Victor Bojică, în 2017.

Startup-ul este format din patru specialiști, doi dezvoltatori și doi oameni de vânzări. În urma câștigării premiului pentru cel mai bun pitch la How to Web, Nifty Learning va participa cu un stand de prezentare la TechCrunch Disrupt Berlin 2018.

Startup Spotlight este principala competiție dedicată startup-urilor din Europa Centrală și de Est, iar în cadrul ediției de anul acesta s-au înscris peste 100 de startup-uri. Juriul a fost compus din Rene Schob – KPMG, Bogdan Iordache – fondator How to Web, Radu Georgescu – fondator partener Gecad Ventures, Mihai Rotaru – antreprenor și investitor și Marvin Liao – partner 500 Startups (accelerator de startup-uri), Bogdan Rîpă – Product Manager în cadrul UiPath, cărora li s-au alăturat antreprenori, reprezentanți ai fondurilor de investiții și specialiști cu experiență din companii de tehnologie.

Citește și:
Etichete: