Anunțul Uber care ne arată că lucrurile se pot schimba și în București

Anunțul Uber care ne arată că lucrurile se pot schimba și în București
09:26 28.03.2019

Uber Green s-a lansat acum un an în București, iar opțiunea pare să fie destul de des folosită de locuitorii acestui oraș.

Uber oferă și opțiunea ecologică a serviciului de ridesharing, cu mașini 100% electrice. Green a fost folosit într-un an de peste 70.000 de persoane în Capitală. Cursele au însumat acu totul peste 530 de mii de kilometri.

După cum știm, mașinile electrice emit mult mai puțin dioxid de carbon, care afectează atmosfera. Aparent, dacă aceste curse făcute cu Green ar fi folosit mașini normale, aproximativ 64 de tone de dioxid de carbon ar fi ajuns în aerul pe care îl respirăm.

Proiectul pilot a început cu 20 de mașini iar acum sunt disponbile 69 de mașini electrice în București. Renault Zoe, VW e-Golf, Kia Soul, BMW i3, Smart Forfour și VW e-up!

O mașină electrică ajunge la utilizatorii Uber, în medie, în 4 min și 30 sec iar valoarea medie a unei curse este de 20.03 Lei. Cea mai lungă cursă efectuată cu un Green a fost de 170 km.

„Proiectul pilot s-a triplat în doar un an de la lansarea serviciului, ceea ce ne motivează să continuăm. Prin Uber Green, un număr record de oameni au avut acces la mașini 100% electrice. Vrem să lucrăm cu autoritățile din România și cu producătorii de mașini pentru a continua să dezvoltăm mobilitatea electrică în România ”, a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Evoluția Uber Green

Serviciul Green cu mașini 100% electrice a fost lansat anul trecut alături de Eldrive. Alți parteneri s-au alăturat proiectului și au făcut posibilă triplarea numărului de mașini. Printre aceștia: Volkswagen, 5 To Go, Banca Transilvania sau BCR.

Parteneriatul cel mai de impact a fost cel cu Volkswagen. Așadar, șoferii parteneri Uber au acces la prețuri și reduceri competitive pentru modelul Volkswagen e-Golf. În prezent, peste 20% din mașinile Uber Green sunt modele electrice marca Volkswagen.

„Ne bucură interesul crescut pentru soluții de mobilitate ecologică. Putem avea un viitor auto verde doar dacă ne implicăm și ne dorim cu toții acest lucru, fie că vorbim de producători auto, posesori de mașini, pasageri, autorități sau furnizori de soluții de mobilitate, influenți așa cum este Uber. Salutăm acest proiect și vom rămâne aproape de el punând la dispoziție mașini dotate cu cea mai avansată tehnologie din acest domeniu”, a declarat Bogdan Florea, director marcă Volkswagen.

O mașină va fi transformată într-o instalație de artă

Uber invită iubitorii de artă și tehnologie, sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 20:00, la One Night Gallery. Aici, una dintre mașinile Green va fi transformată într-o instalație de artă, care va include video-mapping și ilustrații interactive realizate de ilustratoarea Ana Bănică.

Mașina Uber Green va fi expusă în curtea casei Monteoru (Calea Victoriei 115), iar accesul este liber.