Anunțul lui Firea pentru București: pe ce se duc acum 122 milioane euro

Anunțul lui Firea pentru București: pe ce se duc acum 122 milioane euro
Andrei Simion
Andrei Simion
10:24 04.09.2019

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat proiectul de 122 de milioane de euro pe care unii bucureșteni îl așteaptă de aproape 20 de ani. Conform acesteia, în doi ani, proiectul pentru Prelungirea Ghencea ar fi finalizat.

Gabriela Firea a anunțat că investiția pentru Prelungirea Ghencea a ajuns, oarecum, aproape de-a fi făcută. Aceasta a anunțat că a semnat contractul pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea”.

Lucrările vor începe pe 9 septembrie. Durata execuției contractului este de 24 de luni.

Contractul pentru această investiție a fost semnat împreună cu Mihai Corbu, reprezentantul Trustului de Clădiri Metropolitane București. Investiția prevede realizarea lucrărilor de supralargire a bulevardului Prelungirea Ghencea. E în valoare de aproximativ 73,5 milioane euro fără TVA, iar costul total al proiectului e de aproximativ 122 milioane euro.

Ce înseamnă proiectul din Prelungirea Ghencea semnat de Gabriela Firea

Prelungirea Ghencea proiect Firea Bucuresti (1)

Prelungirea Ghencea proiect Firea Bucuresti (1)

Noua arteră va avea aproximativ șase kilometri, cale dublă pentru tramvai, două benzi de circulație pe sens și chiar pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigură parte a arterei). Vor fi amenajate trotuarele și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

Ar trebui să fie realizat și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești), dar și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri. Aceasta poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Primele lucrări vor fi de demolare, conform planului anunțat de Firea.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la terminalul tramvaiului 41. Traversează intersecția cu str. Brașov, continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centură Municipiului București, într-un nod intermodal.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.

Proiectul propus va fi corelat cu Nodul Rutier de la Domnești. Acesta este însă sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București. Și, da, așa ne apropiem de campania electorală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: